Cory Murphy klar - Rögles tränarstab spikad
Publicerad: 2018-05-21
Nyhet
Efter 18 säsonger som spelare på högsta nivå i världens bästa ligor sadlar backen Cory Murphy om och blir tränare. Den 40-årige kanadensaren är klar som tränare i Rögle BK. Därmed är Rögles tränarstab till kommande säsong spikad.

Han har spelat hockey i NHL, AHL, KHL, Schweiz, Finland och SHL i nästan två decennier och varit väldigt framgångsrik med VM- och SM-guld som de främsta höjdpunkter. Men alla idrottskarriärer har ett slut.
Senaste säsongen, i Karlskrona, blev kanadensaren Cory Murphys sista som spelare. Nu väntar en ny karriär, som en av fyra tränare i Rögles SHL-tränarstab.
– En del av mig är lite ledsen över att sluta som spelare men samtidigt är jag grymt glad och tacksam över att få vara kvar i hockeyvärlden. Det är en fantastisk möjlighet jag fått av Rögle, timingen är perfekt, och jag ser verkligen fram emot att börja jobba i klubben som har något riktigt intressant på gång, säger Cory Murphy.

Rögles tränarstab består sen tidigare av huvudtränare Cam Abbott, Roger Hansson och målvaktstränaren Magnus Wennström och jakten på en ersättare för Patrik Ross har pågått under våren.
Sportchef Chris Abbott är glad över att ha kommit överens med Cory Murphy som tränare:
– Vi är mycket nöjda och förväntansfulla över att få in Cory Murphy i vår organisation. Hans stora passion för hockey, hans förmåga att jobba med unga spelare och många års erfarenhet från hockey på högsta nivå blir värdefullt för oss och är saker som vägde tungt i vårt beslut, säger Chris Abbott.

Cory Murphy är en väletablerad och meriterad back som gjort sig känd som en offensiv kraft på alla olika nivåer. Och det verkar ganska naturligt att han kommer att ta över ansvaret för försvarsspelarna i Rögle medan Roger Hansson blir ansvarig för forwards:
– Ha, ha. Ja, det låter ganska troligt. Men först ska jag prata med Cam och höra vad han vill ha ut av mig. Jag kommer att göra det han vill, säger Cory.
Även om han har en lång erfarenhet som spelare är Cory ödmjuk inför den nya rollen:
– Jag har mycket jobb framför mig och ser verkligen fram emot att axla den här utmaningen. Jag har spelat i många olika ligor, lag och spelsystem och haft många olika tränare. Jag tror och hoppas att jag kan använda en del av min erfarenhet och de lärdomar jag gjort. Sen ska jag givetvis påbörja en tränarutbildning också, säger Cory.

Chris Abbott får sista ordet:
– Cory delar samma vision som oss över vad som krävs för att bli en vinnare och det är glädjande att han hoppar på vår resa mot nya mål.
Kontraktet med Rögle är på tre år.

{!A}

Lasse Mauritzson