• Huvudsponsorer

Söndag Sön 27 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Onsdag Ons 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Onsdag Ons 11 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov

Rögle BK förlänger med Kodie Curran

7 december 2018 11:20
Nyhet

Ännu en viktig bit i framtidspusslet som Rögles sportsliga ledning lägger är på plats. Klubben har idag förlängt kontraktet med toppbacken Kodie Curran. Den 28-årige kanadensiske försvararen har skrivit på ett nytt kontrakt som gäller till och med säsongen 2020-21.


Halvvägs in i sin första säsong i SHL rankas Rögles Kodie Curran redan som en av ligans bästa backar. Han toppar skytteligan och poängligan för backar med 16 poäng varav sju mål och spelar näst mest av alla med en istid på 23 minuter och 15 sekunder per match.
Redan nu väljer Rögle att säkra upp den spelskicklige backen för en längre tid framöver. Kodie hade egentligen kontrakt till och med nästa säsong men har nu skrivit på ett nytt avtal med Rögle som är ytterligare ett år längre, till och med säsongen 2020/21.
– Kodie är en kille som gjort ett fantastiskt jobb med att komma in och anpassa sig i den här ligan och snabbt komma underfund med vad han behöver jobba med för att bli framgångsrik i SHL. Vi är mycket glada att ha säkerställt att vi får möjligheten att jobba med honom i några år till efter den här säsongen, säger Rögles sportchef Chris Abbott i en kommentar.

Kodie kom till Rögle från en monstersäsong i norska ligan (Storhamar) där han dominerade stort och förde sitt ligalag till mästerskapstiteln i våras. Rögle vann i tuff konkurrens dragkampen om den offensive backen.
I SHL var det en tuff inledning för Kodie (och Rögle) men den Calgary-födde kanadensaren la ner ett hårt jobb på och utanför isen och har snabbt utvecklats till en av ligans allra bästa spelare på sin position.
– Först av allt så är jag glad och hedrad att få den möjligheten att stanna i den här organisationen. Jag har blivit fantastiskt omhändertagen och välkomnad och jag och min familj stortrivs här. Vi har även de bästa fansen och jag ser fram emot att få spela här i flera år framöver. Jag tror vi har något riktigt intressant på gång, säger Kodie Curran.

Kodie är den tredje spelaren den här veckan som förlängt med Rögle, sen tidigare har Ted Brithén och Leon Bristedt skrivit på nya flerårskontrakt.
Sportchef Chris Abbott är mycket nöjd över att ha ännu en viktig spelare säkrad för flera år framöver:
– Kodie har bevisat att han är en toppspelare i den här ligan på flera sätt och är en ännu bättre person utanför isen. Vi är glada att han kommer att vara en del av vår organisation framöver, avslutar Chris.

Fakta/#4 Kodie Curran
Född: 18 december 1989 i Calgary, Kanada.
Längd/vikt: 188 cm/92 kg.
Position: Back.
Skjuter: Vänster.
Juniorklubb: Calgary Canucks.
I A-laget: Första säsongen, kom från Storhamar (Norge).
Statistik så här långt: 24 matcher, 7 mål+9 assist=16 poäng, 12 utv. min, +10.
Aktuell: Har förlängt med Rögle BK, till och med säsongen 2020/21.