Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Finsk OS-back klar för Rögle

31 januari 2022 16:30

Rögle har gjort klart med backen Valtteri Kemiläinen. Finländaren ska spela OS för Finland och ansluter till Rögle efter spelen i Peking. Kontraktet är skrivit säsongen ut.


30-årige Kemiläinen har den här säsongen spelat för Vityaz Podolsk i KHL där han stått för 26 poäng (5+21) på 37 matcher. Tidigare i karriären har han spelat för JYP och Tappara i den finska ligan.

– Det är en spelare som jag följt under ett par år. Han är en rörlig högerfattad offensiv back som gillar att vara med i det offensiva spelet och som har ett bra skott. Han har blivit en toppback i Europa och kommer ansluta till oss efter de olympiska spelen, säger Chris Abbott.

Kemiläinen är högerfattad, mäter 184 centimeter och väger 87 kilo. Hans spel under den här säsongen har gjorde att han togs ut i den finska truppen till OS i Peking som drar igång i nästa vecka. Kemiläinen har gjort totalt sex landskamper för Finland.

Kemiläinen vann det finska mästerskapet 2016-17. Det året gjorde han flest assist (8) och poäng (11) bland alla backar i slutspelet. Han har också erfarenhet från CHL-spel, en turnering han spelat i hela sex gånger.

– Jag får chansen att komma till ett lag som har riktigt bra möjligheter att vinna ett mästerskap. Det var det viktigaste för mig. Vi har CHL-finalen också. Det viktigaste för mig är att ha en chans att vinna och det var det största skälet till att jag ville komma.

FAKTA VALTTERI KEMILÄINEN

Position: Back

Skjuter: Höger

Nation: Finland

Aktuell: Har skrivit på för Rögle för resten av säsongen