• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Poäng för tredje matchen i rad för Rögle

24 oktober 2015 19:30

För tredje matchen i rad den här veckan tog nykomlingen Rögle poäng. Rögle imponerade i hemmamötet mot topplaget Färjestad men kunde inte knyta till säcken och vinna. Istället vann gästerna efter straffar med 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0).


SHL

Rögle-Färjestad 1-2 efter straffar

Sakta men säkert växer nykomlingen Rögle in i SHL-kostymen. Även om det bara blev en poäng hemma mot topplaget Färjestad så imponerade Rögle långa stunder och visade prov på bra lagmoral och glöd när man arbetade sig in i matchen och tog över.

Med lite bättre effektivitet i avslutningar och power play hade Rögle kunnat säkra en trepoängare.

– Vi tar med oss mycket positivt från den här matchen. Vi visade vilja och moral och skapade chanser att vinna. Det var tredje matchen i rad vi tog poäng, det är en bra vana vi skaffat oss, sa Rögletränaren Mikael Gath.

Matchen fick en härlig inramning. Publiken (4 541 åskådare) höll trycket uppe och många hade följt supporterinitiativet #bästagrönvitalaget och hade på sig en Röglehalsduk vilket var effektfullt.

Det här var också en match mellan SHL:s två bästa målvakter, hemmalagets Oscar Dansk och gästernas Justin Pogge. Båda var mycket bra och en stororsak till den målsnåla tillställningen.

Rögle fick en tuff start, två raka utvisningar de första sex minuterna gjorde att man inte kom in i matchen på rätt sätt. På den andra utvisningen gjorde Färjestad mål, John Persson tryckte in 1-0 från nära håll efter 8.38.

Det var gästerna som höll i taktpinnen under stora delar av första perioden. Rögle vaskade fram en riktigt bra chans, Ludvig Rensfeldt fick öppet mål men fick inte pucken över Justin Pogges utsträckta plockhandske längs isen.

Röglecentern Jack Connolly, med ett förflutet i Färjestad, har konserverat formen bra och var en av isens allra bästa aktörer. Det var också han som tryckte in kvitteringspucken knappt nio minuter in på andra perioden. Ivan Baranka lyfte in pucken, Pogge släppte retur och där fanns Connolly på rätt plats.

Målet borde gett energi åt hemmalaget men det var faktiskt gästerna som lyfte upp spelet och parkerade en stund i Rögles zon.

Ett bra byte av Jesper Jensen-kedjan såg dock till att Rögle kom ur greppet och istället ta över och trycka på mot värmlänningarnas mål.

Det blev en spännande tredje period, båda lagen hade chanser. Filip Karlsson sköt via klubba över från nära och Oscar Dansk tog ett friläge från Joakim Nygård och stoppade ett hårt skott från Mikael Johansson som var helt fri framför Röglekassen.

Rögle fick ett ypperligt tillfälle att avgöra på ordinarie tid, Färjestad drog på sig två raka utvisningar de sista fyra och en halv minuterna men Rögle fick inte till det i överläget.

För andra matchen i rad fick Rögle spela tre-mot-tre på övertid.

Spelformen bäddar för öppet spel och både Rögle och Färjestad hade chans att avgöra matchen men SHL:s bästa målvakter stod i vägen.

I straffläggningen bytte Färjestad målvakt och satte in norske Lars Haugen. Gästernas förste straffskytt, Linus Persson, satte första straffen och fler mål blev det inte. Sebastian Wännström, Jordan Smotherman och David Åslin kunde inte överlista Haugen.

Oscar Dansk var som vanligt riktigt bra i målet. Samtliga backar var bra och framåt handlade det mycket om kedjan med Jack Connolly som center, hårt arbetande Patrick Cehlin och puckskicklige David Åslin som var bästa offensiva enhet. Även Jesper Jensens kedja såg allt bättre ut under matchen och juniorcentern Filip Karlsson.