• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Fredag Fre 21 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Idag 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 14 Mars Mar
Söndag Sön 15 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Skellefteå
SKE

Ortio stängde igen i omstarten

11 november 2016 21:20
#RBKSKE

Skellefteå tog hem segern i det viktiga bortamötet med Rögle. Segersiffrorna skrevs till klara 0-3, sedan Jesper Olofsson gjort två mål och Joni Ortio motat 27 skott.


Viktiga poäng stod på spel i bottenmötet mellan Rögle och Skellefteå i lagens omstart av SHL. Rögle öppnade piggt och fick tidigt chansen i numerärt överläge, där laget fick till en bra press och skapade flera lägen. En stund senare var det Skellefteås tur att få spela med en man mer och då slog gästerna till.

På passning från Niclas Burström direktsköt Jesper Olofsson 0-1 för Skellefteå, som fyllde på kort därefter. För bara två minuter efter ledningsmålet lade Burström återigen upp för en lagkamrat. Denna gång var det Joakim Lindström som från en central position kunde bomba in tvåan. Almen Bibic kom till ett bra skottläge för Rögle, men Joni Ortio räddade med axeln och därefter var det Skellefteå som hade de bästa chanserna.

— Målvakten håller oss kvar i början i boxplay. Sen spelar vi rätt hyfsat sista tio, vi tar bättre beslut med pucken, sade målskytten till Lindström till C More efter den första perioden.

Skellefteå höll nollan: "Ett gediget lagarbete"

Med ett tvåmålsunderläge och pressat läge lyfte Rögle spelet rejält till mittenakten. Hemmalaget tog tidigt hand om taktpinnen med fart i anfallsspelet. I chansväg var det dock Skellefteå som var närmast, allra främst genom Jesper Olofsson som prickade målramen.

Åt det andra hållet hade Felix Schütz ett fint genombrott och Rögle pressade på. Men mitt i den pressen vann Pontus Petterström pucken i offensivt sarghörn, spelade upp den i slottet och såg Olofsson direktskjuta 0-3. Sebastian Wännström hade sedan ett jätteläge i periodens slutskede, men Joni Ortio stängde igen.

Även i tredje var det Rögle som öppnade starkast och en märklig sargstuds gav Wännström chansen, ett skott som tog i ribban. Joakim Lindström hade kort därefter ett friläge för Skellefteå, men stoppades av Dansk. I övrigt var det ont om klara chanser och gästerna stängde skickligt ner Rögles offensiva attacker. Siffrorna 0-3 stod sig, vilket innebar 27 räddningar för Joni Ortio och tre poäng för Skellefteå.

– Ett gediget lagarbete och uppoffrande spel. Det är en otrolig lagmoral. Ortio är fantastisk och riktigt bra, en härlig pjäs för oss att ha, berömde Bert Robertsson i intervju med C More.