• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Idag 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Femte raka för krigande Rögle - Collberg hjälte

21 februari 2017 21:36
#RBKLHC

Rögle tappade visserligen en 2-0-ledning och fick nöja sig med två poäng i mötet med Linköping på tisdagen. Men femte raka segern inkasserades i jakten på säker mark efter att Sebastian Collberg varit kyligast i straffläggningen.


Formstarka Rögle, som lämnade jumboplatsen i senaste omgången, fick en smakstart på tisdagens match mot Linköping. En 2+2 utvisning på Sebastian Karlsson efter en klubba i ansiktet på Felix Schütz skulle bli ordentligt kostsam för östgötarna. Först styrde Ludvig Rensfeldt in 1-0 innan Simon Ryfors avslutade ett vackert anfall med att panga in 2-0 i taket bakom Marcus Högberg. Linköping hade svårt att skapa något farligt mot Rögles starka försvar och när de väl gjorde det stod duktige Anders Lindbäck i vägen under de första 20 minuterna.

Tidigt i den andra akten skulle Lindbäck få kapitulera. Linköpings poängkung, Broc Little, vann pucken bakom kassen, gick runt densamma och lirkade in reduceringen mellan benskydden på burväktaren. Linköping styde och ställde mest under resten av perioden men fick inte ytterligare utdelning och Rögle gick till pausvila med en 2-1-ledning.

"Har trott på det hela tiden"

Den tredje akten var knappt sex minuter gammal när Jakob Lilja tryckte in en retur från Lindbäck fram till 2-2. Det målet skulle visa sig bli det sista under 60 minuters spel och matchen fick avgöras efter ordinarie tid, närmare bestämt efter straffar. Där var det Sebastian Collberg och Anders Lindbäck som såg till att det blev ännu en seger, den femte i rad för Rögle. Laget från Ängelholm har nu åtta poäng upp till Örebro på säker mark med sju matcher kvar och Sebastian Collberg lovade efter matchen att det blir en kamp enda in i kaklet.

– Det är jätteskönt och alla poäng vi kan få med oss är viktiga. Vi har trott på det hela tiden och fått med oss studsarna på slutet. Vi hoppas hämta in och vi ska kriga hela vägen in, sa Rögles matchvinnare i C More.

Kommande motståndare:

  • Brynäs-Rögle, Tors 23 feb 19:00
  • Linköping-Örebro, Tors 23 feb 19:00