• Huvudsponsorer

Lördag Lör 25 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Fredag Fre 21 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Idag 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 14 Mars Mar
Söndag Sön 15 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Linköping
LHC

Femte raka för krigande Rögle - Collberg hjälte

21 februari 2017 21:36
#RBKLHC

Rögle tappade visserligen en 2-0-ledning och fick nöja sig med två poäng i mötet med Linköping på tisdagen. Men femte raka segern inkasserades i jakten på säker mark efter att Sebastian Collberg varit kyligast i straffläggningen.


Formstarka Rögle, som lämnade jumboplatsen i senaste omgången, fick en smakstart på tisdagens match mot Linköping. En 2+2 utvisning på Sebastian Karlsson efter en klubba i ansiktet på Felix Schütz skulle bli ordentligt kostsam för östgötarna. Först styrde Ludvig Rensfeldt in 1-0 innan Simon Ryfors avslutade ett vackert anfall med att panga in 2-0 i taket bakom Marcus Högberg. Linköping hade svårt att skapa något farligt mot Rögles starka försvar och när de väl gjorde det stod duktige Anders Lindbäck i vägen under de första 20 minuterna.

Tidigt i den andra akten skulle Lindbäck få kapitulera. Linköpings poängkung, Broc Little, vann pucken bakom kassen, gick runt densamma och lirkade in reduceringen mellan benskydden på burväktaren. Linköping styde och ställde mest under resten av perioden men fick inte ytterligare utdelning och Rögle gick till pausvila med en 2-1-ledning.

"Har trott på det hela tiden"

Den tredje akten var knappt sex minuter gammal när Jakob Lilja tryckte in en retur från Lindbäck fram till 2-2. Det målet skulle visa sig bli det sista under 60 minuters spel och matchen fick avgöras efter ordinarie tid, närmare bestämt efter straffar. Där var det Sebastian Collberg och Anders Lindbäck som såg till att det blev ännu en seger, den femte i rad för Rögle. Laget från Ängelholm har nu åtta poäng upp till Örebro på säker mark med sju matcher kvar och Sebastian Collberg lovade efter matchen att det blir en kamp enda in i kaklet.

– Det är jätteskönt och alla poäng vi kan få med oss är viktiga. Vi har trott på det hela tiden och fått med oss studsarna på slutet. Vi hoppas hämta in och vi ska kriga hela vägen in, sa Rögles matchvinnare i C More.

Kommande motståndare:

  • Brynäs-Rögle, Tors 23 feb 19:00
  • Linköping-Örebro, Tors 23 feb 19:00