• Huvudsponsorer

Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Fredag Fre 21 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Idag 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Fredag Fre 6 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 14 Mars Mar
Söndag Sön 15 Mars Mar
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Rögle
RBK

Rögle tog poäng - föll efter straffar

7 oktober 2017 20:23
Match

Rögle svarade för en stark upphämtning när man arbetade sig in i matchen och tog en poäng i bortamötet mot Karlskrona. Hemmalaget vann med 2-1 efter straffar.


Rögle åkte till Karlskrona på lördagen för att försöka bryta den negativa trenden. Rasmus Sandin och Filip Karlsson var nya in i laget sen torsdagens match och ersatte Jesper Williamsson och Juhamatti Aaltonen.
Hemmalaget öppnade matchen intensivt och etablerade ett rejält tryck i Rögles försvarszon.
Nye Röglemålvakten Justin Pogge fick jobba hårt direkt, han storspelade och såg till att det var mållöst efter första perioden trots sex minuters power play för Karlskrona och 22-3 i skottstatistik.

Rögle fick stopp på Karlskrona i andra perioden och kunde lyfta upp spelet. Edwin Hedberg hade ett bra läge att ge Rögle ledningen men det var hemmalaget som till sist gjorde första målet drygt elva minuter in på mellanperioden.
Ted Brithén fick ett jätteläge att kvittera när han blev frispelad direkt från utvisningsbåset men hemmamålvakten Johannes Jönsson tog avslutet.
Det var 9-4 i skott till Rögle i andra.

Rögle fick en drömstart i tredje. Redan efter 39 sekunders spel satt 1-1-pucken. Sebastian Collberg drev upp pucken på högerkanten och satte ett rappt handledsskott i Johannes Jönssons första kryss.
Målet gav Rögle mod och energi och spelet förlades allt mer i anfallszon. Samtliga Röglespelare jobbade stenhårt och kuggade i varandra.
Det blev inte fler mål under ordinarie tid.

Spel tre mot tre i förlängningen blev som vanligt en öppen och chansrik historia. Justin Pogge tog bland annat ett friläge till.
Med 39 sekunder kvar åkte Rögle på en utvisning med för många spelare på plan i ett flygande byte. Åtta sekunder senare åkte Simon Ryfors ut sen han satt sig på pucken vid en tekning och Rögle fick spela tre mot fem.
Rögle red ut det läget och tog matchen till säsongens första straffläggning.
Här drog hemmalaget längsta strået och tog bonuspoängen efter fyra straffomgångar där Bryan Lerg var ende som gjorde mål för Rögle. Man hade även två straffar i målramen.