• Huvudsponsorer

Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Rögle
RBK

Höglanders fräckis visade vägen när Rögle vände

23 januari 2019 21:25
Efter match

Nils Höglander bjöd på årets fräckis när han inledde Rögles starka vändning i tredje perioden borta mot Färjestad. Underläge 2-3 vändes till seger med 6-4 över ett formstarkt hemmalag och därmed är förlusttrenden bruten.


Rögle fick en drömstart i bortamötet mot ett formstarkt Färjestad. Redan efter 28 sekunder gav backen Samuel Jonsson Rögle ledningen med 1-0 när han fint följde med upp i en spelvändning och serverades en passning vid bortre stolpen.
Fem minuter var spelade när Leon Bristedt pangade in 2-0 på ett distinkt skott från vänster tekningscirkel bakom en chanslös Markus Svensson i hemmakassen. Ledningen kunde blivit större men Svensson tog Daniel Zaars friläge.
Det var ett överraskat hemmalag som sakta arbetade sig in i matchen. 1-2 gjorde Oskar Steen och med bara 21 sekunder kvar av perioden kvitterade hemmalaget till 2-2 i powerplay efter en märklig utvisning på Leon Bristedt.

Andra perioden präglades av slarvigare spel från båda håll. Justin Pogge i Röglemålet briljerade med att ta två frilägen från snabbe Joakim Nygård. Med en och en halv minut kvar av perioden tog Färjestad ledningen sedan Rögle tappat markeringen på backen Theodor Lennström.
Rögle kom in till tredje perioden i underläge - men inte så länge. Rögles stortalang och lirare, Nils Höglander, ville annorlunda. Efter drygt tre minuter bjöd han på årets fräckis när han bakom Färjestads mål blixtsnabbt tog upp pucken på bladet - gick runt och slängde in pucken över axeln på hemmamålvakten. En så kallad Zorro på innebandyspråk.
Fyra minuter senare styrde Ted Brithén in 4-3 och plötsligt hade Rögle vänt på matchen än en gång.
Läget blev ännu bättre när Daniel Zaar ökade på till 5-3 efter fint förspel av Brithén och Bristedt med drygt sju minuter kvar.

Färjestad tog ut målvakten med drygt tre minuter kvar och med 1:38 kvar reducerade man och tryckte på för en kvittering. Men med 31 sekunder kvar satte Daniel Zaar 6-4 i tom bur och trepoängaren var Rögles.
Rögle vänder nu hem för hemmamatch i Lindab Arena på lördag kväll när Luleå gästar.