• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Rögle
RBK

Höglanders fräckis visade vägen när Rögle vände

23 januari 2019 21:25
Efter match

Nils Höglander bjöd på årets fräckis när han inledde Rögles starka vändning i tredje perioden borta mot Färjestad. Underläge 2-3 vändes till seger med 6-4 över ett formstarkt hemmalag och därmed är förlusttrenden bruten.


Rögle fick en drömstart i bortamötet mot ett formstarkt Färjestad. Redan efter 28 sekunder gav backen Samuel Jonsson Rögle ledningen med 1-0 när han fint följde med upp i en spelvändning och serverades en passning vid bortre stolpen.
Fem minuter var spelade när Leon Bristedt pangade in 2-0 på ett distinkt skott från vänster tekningscirkel bakom en chanslös Markus Svensson i hemmakassen. Ledningen kunde blivit större men Svensson tog Daniel Zaars friläge.
Det var ett överraskat hemmalag som sakta arbetade sig in i matchen. 1-2 gjorde Oskar Steen och med bara 21 sekunder kvar av perioden kvitterade hemmalaget till 2-2 i powerplay efter en märklig utvisning på Leon Bristedt.

Andra perioden präglades av slarvigare spel från båda håll. Justin Pogge i Röglemålet briljerade med att ta två frilägen från snabbe Joakim Nygård. Med en och en halv minut kvar av perioden tog Färjestad ledningen sedan Rögle tappat markeringen på backen Theodor Lennström.
Rögle kom in till tredje perioden i underläge - men inte så länge. Rögles stortalang och lirare, Nils Höglander, ville annorlunda. Efter drygt tre minuter bjöd han på årets fräckis när han bakom Färjestads mål blixtsnabbt tog upp pucken på bladet - gick runt och slängde in pucken över axeln på hemmamålvakten. En så kallad Zorro på innebandyspråk.
Fyra minuter senare styrde Ted Brithén in 4-3 och plötsligt hade Rögle vänt på matchen än en gång.
Läget blev ännu bättre när Daniel Zaar ökade på till 5-3 efter fint förspel av Brithén och Bristedt med drygt sju minuter kvar.

Färjestad tog ut målvakten med drygt tre minuter kvar och med 1:38 kvar reducerade man och tryckte på för en kvittering. Men med 31 sekunder kvar satte Daniel Zaar 6-4 i tom bur och trepoängaren var Rögles.
Rögle vänder nu hem för hemmamatch i Lindab Arena på lördag kväll när Luleå gästar.