• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Rögle
RBK

Rögle föll efter sent avgörande i Skellefteå

23 november 2019 20:10
Efter match

Rögle fick resa hem tomhänt från Skellefteå på lördagskvällen. Hemmalaget vann med 5-2 sedan man gjort två sena mål i tom bur.


Förutom den skadade trion Everberg, Schira och Sjögren fick Rögle klara sig utan poängstarke anfallaren Leon Bristedt som blev pappa till en dotter tidigare på lördagen.
Det blev en tung start för skåningarna i matchen. Underläge med 0-2 efter första perioden sedan hemmalaget gjort ett tidigt och ett sent mål de första 20. Rögle hade problem med passningsspelet och hade inte långa stunder med pucken under kontroll.
Hemmalaget utökade till 3-0 i powerplay drygt sex minuter in på andra efter en snabb spelvändning där Rögle först hade ett jätteläge att göra mål.
Daniel Zaar spräckte nollan med sitt sjunde mål för säsongen, ett hårt direktskott i powerplay och Rögle fick energi. Kodie Curran hade ett jätteläge att reducera ytterligare i periodens slutminut men hemmamålvakten Gustaf Lindvall hann över och stoppade ett givet mål.

Rögle gjorde match av det när man drygt nio minuter in på tredje reducerade ytterligare. Åter igen i powerplay. Nils Höglander styrde in pucken från nära håll efter en smart passning av Dominik Bokk och plötsligt var Rögle bara ett mål från poäng. Det var bättre intensitet och närkamper vanns när Rögle jagade kvitteringspucken men klockan tickade iväg. Med knappt två minuter kvar tog Rögle ut målvakten Rifalk men lyckades inte behålla pucken i anfallszon utan hemmalaget kunde göra 4-2 i tom bur. Även 5-2 var i tom bur med elva sekunder kvar av matchen.

Rögle reste hem från Skellefteå direkt på kvällen och har nu några dagar på sig att ladda om batterierna inför torsdagens högintressanta derby hemma i Catena Arena.