Fredag Fre 26 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Frölunda HC
FHC

Spaningar inför kvartsfinal 1:7

10 april 2021 10:00

Det har blivit dags för Rögles första slutspelsmatch på 27 år. I eftermiddag inleds kvartsfinalserien i SM-slutspelet mot Frölunda.


Det har varit en lång väntan på slutspelshockey för Rögle. Senast klubben spelade en slutspelsmatch var 1994 när Malmö besegrade de grönvita med 3-0 i matcher. Säsongen 2018-19 var det nära, men då åkte laget ut i Play In-spelet mot HV71. Förra våren var det tänkt att historia skulle ha skrivits, men då satte Covid-19 stopp för säsongen efter den sista grundserieamatchen.

I år blir det däremot spel, och Rögle går in i slutspelet med en historiskt bra genomförd grundserie. Rögle slutade tvåa i SHL med 98 inspelade poäng.

– Det ska bli otroligt kul, vi har en väldigt förväntasnfull grupp som har sett fram emot att spela slutspel nu ett tag. Vi fick inte göra det förra året och nu ser vi verkligen fam emot att göra det, säger Ted Brithén.

För motståndet står Frölunda, som slutade sjua i SHL-tabellen, och tog sig in i slutspelet via en Play In-seger mot Djurgården i tre matcher. Djurgården avgjorde matchserien i torsdags genom att vinna med 4-0 hemma i Scandinavium. Frölunda är regerande mästare, eftersom de vann Le Mat-pokalen 2019.

– Det är ett bra lag, ett hårt arbetande lag som vi hafft täta bataljer med under de senaste åren. Det gör det såklart extra spännande och inspirerande, säger Brithén.

HÄR ÄR TRE SPANINGAR INFÖR KVARTSFINAL 1:7

SLUTSPELSRUTINEN

Trots att Rögle som klubb inte varit ett slutspelslag på 27 år finns det gott om rutin och svenska mästare i truppen. Målvakten Johan Gustafsson har två SM-guld med Frölunda, tränare Janne Larsson har tre, två som spelare och ett som ledare och dessutom har Erik Andersson, Anton Bengtsson, Ted Brithén, Niklas Hansson och Mattias Sjögren också SM-titlar på sina CV:n.

Den rutinen blir naturligtvis viktig för Rögle som stöter på ett Frölunda som de senaste åren radat upp både SM- och CHL-titlar.

MÅLVAKTSMATCHEN

Ett bra målvaktsspel kan vinna matchserier. Johan Gustafsson har erfarenheter från att vinna och förutom sina SM-guld har han också tre CHL-titlar samt ett VM- och JVM-guld. Christoffer Rifalk har inga titlar, men var med och förde upp Oskarshamn till SHL för två säsonger sedan och vet hur det är att kliva fram när allt står på spel.

I Frölunda har Johan Mattsson också fina meriter. 28-åringen var med i samma trupp som Rögles Gustafsson vid JVM-guldet 2012. Han har också vunnit två CHL-titlar samt ett SM-guld med Frölunda. Niklas Rubin har vunnit Champions Hockey League med Frölunda.

Det finns med andra ord gott om mästerskapserfarenhet blanad målvakterna, som sett över säsongen också haft snarlik statistik. Coacherna bestämmer vem som får stå, men det är målvakterna som kan avgöra en matchserie.

HEMMAFÖRDELEN

Placeringen i tabellen avgör om ett lag får hemmafördel eller inte. Rögle inleder med två raka hemmamatcher och skulle det gå till sju matcher mot Frölunda kommer den sista och avgörande matchen att spelas i Catena Arena. Tittar man på de fyra matcherna mellan Rögle och Frölunda den här säsongen är det jämt fördelat med poängen.

På hemmais har Rögle en 5-4-seger och en 1-3-förlust. På bortais mot Frölunda har matcherna slutat 3-2 till Frölunda och 4-0 till Rögle. Det är med andra ord helt jämnt på den fronten inför serien. Rögle inleder hemma, kopplar de greppet?

GRÖNT & VITT GAMEDAY