Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Rögle
RBK

Efter match: Linköping-Rögle 1-3

26 februari 2022 20:10

Anton Bengtsson gjorde hattrick när Rögle besegrade Linköping med 3-1 i Saab Arena under lördagen.


Anton Bengtsson gjorde sitt första hattrick i SHL-karriären och ledde Rögle till tredje raka segern och delad ledning i SHL. Bengtsson satte två mål i den första perioden och ett i den tredje.

– Det är skönt att få göra det där första hattricket nu. Jag har haft några möjligheter innan men nu äntligen gick det hela vägen, säger en glad Anton Bngtsson efter matchen.

Valtteri Kemiläinen debuterade för Rögle och stod för två assist i matchen. Det gjorde också Daniel Zaar som förlängde sin poängsvit till fem matcher. Christoffer Rifalk vaktade målet och såg till att de grönvita kunde ta sin tredje raka seger och sjätte på sina åtta senaste matcher. Rögle delar ledningen i SHL-tabellen på 81 poäng tillsammans med Skellefteå.

Bengtsson gjorde sitt första mål i matchen efter 7:08 av den första perioden. Daniel Zaar lämnade över pucken till Kemiläinen vid blålinjen och finländaren la pucken på mål. Där befann sig Bengtsson som slog in ledningsmålet på volley via en retur från Linköpings målvakt David Rautio.

Efter 16:05 höll sig Bengtsson framme igen. Kemiläinen och Tony Sund satte igång ett anfall i spel fyra-mot-fyra innan Bengtsson fick pucken strax innan för blålinjen. Forwarden vek in centralt i zon och hittade en lucka högt på Rautio.

Bengtsson fullbordade sitt hattrick i den tredje perioden när han styrde in 3-1 till Rögle på ett skott från Samuel Jonsson. Bengtsson har gjort åtta mål på sina sju senaste matcher och totalt 17 den här säsongen.

– Det första är ett skott från Kemilänen, den studsar rätt upp och jag lyckas få en smäll på volley. Den andra är Tony som driver upp pucken och jag får väldigt mycket tid att kunna skjuta och den går in. Sen på det tredje försöker jag ta mig in på mål igen när Samme skjuter och lyckas få en styrning och den sitter. Tre sköna mål, säger Bengtsson.

Rögle hade 2-0 efter den första perioden, men i mittperioden tog sig Linköping in i matchen. 11:08 in i perioden fick Jimmy Andersson träff på en studsande puck som tog sig förbi Rifalk fram till 1-2. Rögle skapade chanser att utöka sin ledning både före och efter reduceringsmålet och hade totalt tio skott på mål i den andra perioden.

I den tredje perioden gjorde Linköping vad de kunde för att få till en kvittering och tvingade Rifalk till flera avancerade räddningar. Men Rögle-målvakten höll tätt och räddade totalt 26 skott i matchen.

För Rögle väntar härnäst CHL-final mot Tappara på tisdag. Nästa SHL-match spelas borta mot Oskarshamn på torsdag.

Notera att ... Rögle saknade Erlend Lesund, Ted Brithén, Adam Tambellini (skadade), samt Leon Bristedt (avstängd) ... Rögle hade åtta backar i laguppställnignen ... och tolv forwards .... Rögle tog första trepoängaren mot Linköping för säsongen ...

GRÖNT & VITT EFTERSNACK

HÖJDPUNKTER

SÅ SA TRÄNARNA