Onsdag Ons 8 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Prague
SPA

Efter match: Rögle-Prag 1-3 (6-5)

14 december 2021 21:09

Rögle är vidare till semifinal i Champions Hockey League. De grönvita säkrade avancemang trots förlust med 3-1 hemma mot Prag, men vann totalt med 6-5 i bäst-av-två-serien. Nu väntar Frölunda eller Leksand i nästa slutspelsomgång.


Redan inför nedsläpp hade Rögle ett tremålsförsprång på Prag efter att ha vunnit med 5-2 på bortaplan i match 1. Och eftersom det var den totala målskillnaden som räknades behövde Rögle bara se till att laget inte förlorade med tre måls marginal.

Brady Ferguson gjorde Rögles mål och Christoffer Rifalk räddade 23 puckar i matchen.

Det blev en liten rysare i Catena Arena under tisdagskvällen. Det skiljde till slut bara ett mål mellan Rögle och Prag trots att hemmalaget hade ledningen med fyra måls marginal en bit in den tredje perioden.

– Det var en lite sväning match. Ganska avslagen i början och när de gör 2-1 blir det riktig match av det. Det ska inte vara så enkelt, men skönt att vi tar oss vidare, säger Samuel Johannesson.

Returmötet i Catena Arena var mållöst 3:48 av den tredje perioden. Då fick Rögle, som skapat bra med chanser tidigare i matchen, hål på Prag-målvakten Alexander Salak. Ferguson slog till i numerärt överläge efter att Éric Gélinas skottförsök studsat fram till honom. Rögle hade då en fyramålsledning i matchserien.

– Den studsade till min klubba och jag fick öppet mål, skönt att få sätta dit den, säger Ferguson.

Prag svarade efter 6:44 när Miroslav Forman fick in 1-1 bakom Rifalk. Prag tog ut målvakten med över sex minuter kvar att spela för att försöka hämta in Rögles totala ledning. Och efter 5:07 kom Prags 2-1-ledning i matchen genom Filip Chlapík.

Prag fortsatte att pressa på för ytterligare på och Chlapík lyckades få till 3-1 för Prag, men närmare än så kom inte Prag och Rögle vann med totalt 6-5.

– Vi gjorde inte riktigt som vi ska i den andra perioden och sen blev det alldeles för spännande i slutet. Men starkt av killarna att fortsätta kriga och hitta ett sätt att gå vidare ändå, säger Cam Abbott till CHLs kanaler efter matchen.

Rögle saknade fem spelare; forwards Anton Bengtsson, Oskar Stål Lyrenäs och Adam Tambellini, backen Erlend Lesund och målvakten Calle Clang och hade i sin tur lyft upp fyra juniorer till matchen: forwards Oliver Tärnström, Oscar Johnsson och William Strömgren samt målvakten Max Lundgren.

Rögle går nu på julledighet och spelar inte sin nästa match förrän den 26 december då Djurgården väntar på hemmais i SHL. När Champions Hockey League-slutspelet fortsätter blir klart på ett senare datum.

FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMET

Samuel Johannesson

Brady Ferguson

SÅ SA TRÄNARNA

HÖJDPUNKTER