Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Rögle
RBK

Efter kvartsfinal 4:7: Rögle föll med uddamålet - kvitterat i serien

6 april 2022 21:13

Det är utjämnat i kvartsfinalserien mellan Rögle och Oskarshamn sedan smålänningarna vunnit det fjärde mötet med 1-0 i Be-Ge Hockeycenter under onsdagen.


Efter fyra spelade matcher mellan Rögle och Oskarshamn är det 2-2 i matcher. Oskarshamn gjorde matchen enda mål i den första perioden genom Cameron Brace, ett mål som stod sig matchen ut.

– Vi har enormt bra lägen, och så klart det är lite otur i studsarna. Men vi spelar tillräckligt bra för att göra minst ett mål idag, säger Rögle lagkapten Mattias Sjögren.

Christoffer Rifalk vaktade Rögles målbur för fjärde matchen i rad och stod för totalt 26 räddningar.

Rögle kom till spel utan Adam Tambellini, Leon Bristedt och Ted Brithén (alla dag-för-dag). Rögle satte trots detta full fart fram från första nedsläpp och hade en hel del chanser att ta ledningen i matchen när man tryckte ner Oskarshamn. Men det sista lilla saknades och istället var det hemmalaget som öppnade målskyttet. Efter 8:38 spräckte en omarkerad Brace Rifalks nolla med ett skott från slottet.

Anton Bengtsson hade flera chanser i den första perioden, bland annat en med åtta sekunder kvar att spela då han fick pucken i slottet och prickade plockhandsken hos Oskarshamns målvakt Tim Juel. Rögle hade totalt två powerplay-chanser i den första perioden, utan att hitta rätt.

– Jag gillade vår första period. Vi kom ut med den intensitet som vi vill spela med. Vi hade bra chanser, både i fem-mot-fem och i powerplay, säger Rögles tränare Cam Abbott.

Andra perioden gick helt i Oskarshamns favör. Rögle sköt inte ett enda skott på mål och tog, mycket på grund av tre Oskarshamns-powerplay, emot 15 skott. Men Rifalk höll ställningarna och det skiljde bara ett mål inför den tredje perioden.

Rögle sköt fler skott i den tredje perioden, och inledningsvis var Dennis Everberg närmast att kvittera. Forwarden hade ett ribbskott i numerärt överläge efter lite mer än sex minuter spelade.

Med 5:56 kvar att spela fick Rögle ett nytt numerärt överläge. Men inte heller den här gången lyckades de grönvita överlista Tim Joel.

Rögle tog timeout och plockade ut Christoffer Rifalk med 2:27 kvar att spela, men pucken ville inte Rögles väg den här kvällen och ängelholmarna fick lämna matchen mållöst.

– Vi var inte bra i den andra och kom ifrån vårt spel. Vi kom tillbaka hyfsat i tredje och hade chanser. Det. var studsar här och där som kunde kvitterat matchen. Nu får vi ladda om, säger Abbott.

Match 5 spelas I Ängelholm på fredag. Köp biljetter här.

GRÖNT & VITT EFTERSNACK

SÅ SA TRÄNARNA

HÖJDPUNKTER