MENY GÖSTAS 2025-26

Bild saknas

Meny 1 - "Skånsk höst"

Från 20 sep till och med 9 okt

Kockens Amuse 

Bjärepotatis

Friterade Bjärepotatis med Crème Fraiche Picklad Lök och Svensk Caviar 

Äggakaka

Med Lingonskum och Enröktflask 

Gås

Konfiterad Gåskroquette, Gåsbröst och Skinnchips 

Hjort

Kålrotpuree, Sotad Morötter, Rödsteklök, Ädelost 

Munkar

Äppleconsume, Äpplekräm, Karamelisera Äppleglass 

Kaffegodis

Meny 2 - "Kattegat"

Från 23 okt till och med 30 okt

Kockens amuse

Hälleflundra

Variation på lök, tapioka, forellrom, äggula 

Hummer

Brioche, citronmajonnäs, potatis och örtsallad 

Torsk

Krispiga bitar, algtångsdipp 

Röding

Smörsås, svartkål, bakad morot   

Bär 

Krusbärmousse, björnbär, nyponcurd, mandlar 

Kaffegodis

Meny 3 - "Japansk vinter"

Från 13 nov till 6 dec

Kockens amuse

Sashimi

Gurka, jalapeños, ponzu 

Bläckfisksallad 

Wonton, chilimajonnäs, kimchi 

Tartar

Tonfisk, sesam, avokado, mango 

Waguy

Purjulök, soja, enoki, ris 

Castella

Yuzucurd, sakee, inkokta ume, shiso 

Kaffegodis

Meny 4 - "Fransk lyx"

Från 18 dec till och med 28 dec

Kockens Amuse

Ostron & Champagne

Råa eller Gratinerad, serveras med mignonette och Champagne 

Caviar 

Serveras med Blini, Crème Fraiche, Rödlök och Dill 

Picnic

Surdegsbröd, Syrad Smör, Terrin av Anklever, Saucisson, Saint Agur, m.m. 

Oxfile

Amandine Pomme Purée, Rosepepparsås, Harricot Vert och Konfiterade Morötter 

Profiterolles

Vitchokladganasche, Madagascarvaniljglass, varm Manjarichokladsås 

Kaffegodis

Meny 5 - "Yorkshire med snö"

Från 10 jan till och med 6 feb

Kockens Amuse 

Pumpa

Rostad Pumpa, Saltrostade Valnötter, Picklad broccoli och Ryckande Pumpasoppa 

Fish’n’Chips 

Torskrygg, Potatisströ, Grönärtpuree och Maltvinägermajonäs 

Blomkål & Cheddar

Bryntsmörbakad Blömkål, Lagrad Cheddar, Laxrom och Smörgåskrasse 

Lammrack och Timjan

 Krispigt Jordärtskoka, Rotselleripuree, Sotad Purjolök och Äpplecidersås 

Pudding 

Karameliserad Bread’n’Butter pudding, Stoutglass, Hasselnötter och Karamell 

Kaffegodis

Meny 6 - "Italiensk vår"

Från 19 feb till och med 14 mars

Kockens amuse

Carpaccio

Grana Padano, Ruccola, Olivolja, Pinjenötter, rostad Tomatkräm 

Risotto

Stracchino och Sparris med Prosciutto 

Bruschetta som i Italien

Surdegsbröd, Marinerade Tomater, Burrata, Ventricina, Prosciutto, Oliver och m.m.  

Piggvar

Sotad Piggvar, Scampi, Röstad Paprika, Tomat o. Oliver sås 

Tartelett Elvezia

Rostad Mandelpraline, Smörkräm och Zabaione 

Kaffegodis