Sheen skadad - borta minst sex veckor
Publicerad: 2023-02-02
Forwarden Riley Sheen har drabbats av en fraktur och kommer missa de kommande sex veckorna.

På torsdagen meddelade Rögles medicinska team att Riley Sheen fått en fraktur och blir borta minst en och en halv månad. Sheen skadade sig i den tredje perioden i 1-4-förlusten mot Leksand i tisdags. Han undersöktes sedan vidare under onsdagen.

28-årige Sheen, som kom till Rögle inför den här säsongen, har gjort 22 poäng (6+16) på 29 SHL-matcher. I CHL noterades han för sex poäng (5+1) på nio matcher. 

– Det är alltid tufft att tappa en spelare på grund av skada, men speciellt nu när vi pushar mot slutet av grundserien. Riley har skapat väldigt mycket offensiva chanser för vårt lag under året och vi kommer sakna honom i laguppställningen, säger Rögles sportchef Chris Abbott. 

På Rögles skadelista finns fortsatt forwarden Dennis Everberg och Daniel Zaar. Everberg har fortsatt status "tills vidare". Zaar gör framsteg i sin rehabilitering och har varit på is med laget under veckan. 

Tillägg: Zaar fick klartecken till spel under torsdagseftermiddagen.

Rögle möter under torsdagskvällen Leksand på bortais innan laget åker till Gävle för möte med Brynäs på lördag. Sedan väntar ett landslagsuppehåll till den 14 februari då Skellefteå väntar på hemmais. 

Peter Ekholm
Huvudpartners