Max Bohlin ny assisterande tränare
Publicerad: 2023-04-13
Lagbygget 2023
Rögle har gjort klart med en assisterande coach. Max Bohlin tar steget från Rögles J20.

– Framförallt är jag väldigt stolt och hedrad över möjligheten. Jag tycker att Rögles identitet och framåtanda passar som handen i handsken med mitt eget driv och egna värderingar. Sedan dag ett … hockeyintresset, gemenskapen, fansen, staden. Det känns fantastiskt att få fortsätta vara en del av det, säger Bohlin. 

I måndags förde Max Bohlin Rögles J20 till SM-guld, och nu står det klart att det blir han som blir en av Cam Abbotts assisterande tränare framöver. Sedan tidigare är det klart att David Printz och Janne Larsson lämnar sina uppdrag som assisterande tränare i klubben.

– Max har gjort ett enastående jobb tillsammans med Linus (Karlsson), Simon (Nilsson) och alla andra i J20. Max kom hit från HV71 för några år sedan och har hjälpt till att ta vår juniorverksamhet till en ny nivå. Han är ung men har ändå hunnit vara tränare i drygt tio år. Han är erfaren i det han gör och väldigt professionell, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

27-årige Bohlin kom till Rögles J20 från HV71 inför säsongen 2021-22 och har därmed varit i klubben i två säsonger. Efter att ha avslutat sin egen spelarkarriär skiftade Bohlin fokus och redan säsongen 2013-14 gjorde han sin första säsong som coach då han vara assisterande i Mariestad juniorlag. Bohlin hann också med en sejour i Piteås juniorer innan han gjorde fyra år i HV71:s juniorverksamhet.

[Följ oss på Facebook, Instagram och Twitter för ytterligare exklusivt material och Rögle-nyheter!]

– Jag är ung, men jag skäms inte över min karriär. Jag har jobbat hårt över lång tid och jag har utvecklats. Jag har en stor erfarenhet som tränare. Jag är ödmjuk för steget, men jag känner mig redo, säger Bohlin. 

Under säsongen som gått fick Bohlin chans att vara på Rögles tränarbänk när David Printz tvingades till en längre tids vila på grund av sjukdom. 

– Att han är kapabel till det här har han redan visat under de matcherna han vikarierade för David (Printz) under säsongen. Samt på det sätt som han har lyckats förbereda många av sina juniorspelare för att spela i A-laget. Max är redo för att ta nästa steg i sin karriär, precis som vi vill se våra unga spelare ta steget upp i A-laget, på samma sätt vill vi se våra tränare göra det, säger Chris Abbott. 

Peter Ekholm