Jesper Pettersson förstärker Rögle
Publicerad: 2024-05-15
RBK HERR
Backen Jesper Pettersson skriver ett tvåårskontrakt med Rögle BK. 29-åringen kommer senast från spel i Linköping HC.

Ännu en backplats är fylld i Rögles lagbygge. Jesper Pettersson ansluter nu till Ängelholmsklubben efter tre säsonger Linköping HC. Backen har Flemingsbergs IK som moderklubb och har tidigare spelat för bland annat Djurgårdens IF och Lehigh Valley Phantoms i AHL. 

– Rögle är ett intressant lag och förening som har gjort det väldigt bra senaste åren och har något spännande på gång. Det är något som jag vill vara med på och något som kan bli väldigt bra, säger Jesper Pettersson och fortsätter: 

– Laget har ju varit väldigt nära att vinna två gånger nu och det är just det man spelar hockey för. Rögle har alla möjligheter att vara ett vinnande lag och den resan vill jag vara med på. 

Jesper Pettersson har 411 grundseriematcher och 40 slutspelsmatcher på sitt SHL-konto och har totalt producerat 118 poäng (24+95). I sin karriär har Pettersson också representerat Sverige i olika åldrar och har bland annat 12 A-landskamper på sitt CV.

– Varje gång man har spelat nere i Ängelholm så har det alltid varit grymt tryck. En publik som stöttar laget i både med och motgång. Sen levla de upp till en extra level, som man inte trodde fanns, under slutspelet. Det var magiskt att se på och kommer bli magiskt att få uppleva kommande säsong, säger Jesper Pettersson. 

Rögles sportchef Hampus Sjöström säger så här om sitt nyförvärv.

– Ett granitblock som har en grym karaktär. Han är bra i båda ändar av isen, har bra blick för spelet och sätter laget i första hand. Han är bra på att bidra med mycket energi, både på och utanför isen. Vi ser fram emot att få in honom i vårt lagbygge, säger Sjöström. 

Pettersson, Calle Själin, Mattias Göransson, Josh Dickinson, Arvid Holm är klara. Blir det du också?    

Skaffa ditt säsongskort redan idag. Du är Rögle. Vi är Rögle.       

KÖP SÄSONGSKORT HÄR

Rögletruppen just nu:

Målvakter: Christoffer Rifalk, Arvid Holm (ny från Colorado)  

Backar: Jesper Pettersson (ny från Linköping), Calle Själin (ny från Rochester), Mattias Göransson (ny från Färjestad), Ludvig Claesson, Michael Kapla, Lucas Ekeståhl-Jonsson  

Forwards: Anton Bengtsson, Dennis Everberg, Rodrigo Abols, Josh Dickinson (ny från MoDo), Brady Ferguson, Felix Nilsson, Linus Sjödin, Albin Sundsvik, Simon Zether, Daniel Zaar, Linus Sandin

Anton Toft
Huvudpartners