Hållbarhetsveckan närmar sig: "Viktigaste är att så frön"
Publicerad: 2024-02-12
Under hela vecka tio kommer Rögle BK fokusera extra mycket på hållbarhet. Vi kan alla vara en del i att påverka den hållbara utvecklingen i samhället. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Under Hållbarhetsveckan vill Rögle BK belysa, upplysa och påverka kring frågor som berör alla dimensioner av hållbarhet. Genom aktiviteter tillsammans med partners, upplysningskampanjer mot besökare samt insatser i hållbar riktning i den interna verksamheten hoppas vi kunna skapa förutsättningar för berörda att ta ytterligare steg i en hållbar utveckling och medvetna hållbara val. 

– Vår tanke med Hållbarhetsveckan är inte att vi tror vi ska förändra världen under denna vecka. Det viktigaste för oss är att så frön om medvetna hållbara val så vi alla kan vara en del av en hållbar framtid, säger Daniel Henrysson, projektledare för Rögle Hållbarhet.  

Matchen mot Leksand den femte mars innebär själva hållbarhetsmatchen och den nionde mars (hemma mot Linköping) innebär ett större fokus på föreningssamverkan. 

Hur kommer hållbarhetsveckan att märkas?

Under och inför veckan kommer ni bland annat få ta del av olika informationskampanjer, filmer kopplat till Rögles Hållbarhetsarbete – både i arenan och i Rögles sociala kanaler. 

Menyn på luncherna kommer anpassas och det kommer förmedlas information kring måltidernas fossila avtryck. Det kommer även göras insatser för att ännu mer minska på arenans matsvinn. 

Under matcherna kommer det finnas aktiviteter som är kopplade till Rögles hållbarhetpartners.  

Under året har Rögle Hållbarhet haft insamlingskampanjer till förmån för Barncancerfonden. Inför matchen den 9 mars lämnar Rögle Hållbarhet det insamlade bidraget till Barncancerfonden Södra och Barncancerfonden. 

Det kommer också att arrangeras hållbarhetsluncher för näringslivet med olika föreläsningar kopplat till de tre dimensionerna av hållbarhet. 

EXEMPEL PÅ INFORMATIONSKAMPANJER: 

Ta cykeln till matchen:

2024-02-12
Ta cykeln till matchen

Samåk till matcherna:

2024-02-12
Samåk

Plocka upp ditt skräp efter dig:

2024-02-12
Sopa Rent

Anton Toft