Bröderna Smeds och Mats Johnsson årets Elvenes-stipendiatar
Publicerad: 2024-06-12
Björn Elvenes Stipendium
I samband med torsdagens årsmöte delades stipendier ur Björn Elvenes Ungdomsstipendiefond ut. Årets vinnare blev Axel och Viktor Smeds samt materialförvaltaren Mats Johnsson.

Björn Elevenes stipendium har delats ut sedan 1980-talet. Förra säsongen vann J20 spelarpriset medan Pernilla ”Pillan” Nilsson vann ledarpriset. Årets pristagare fanns på plats på onsdagens årsmöte och mottog check och diplom från stipendiefonden. 

På spelarsidan: Bröderna Axel och Viktor Smeds

Axel och Viktor Smeds har med rätt attityd och vilja visat att man inte behöver gå den spikraka vägen till seniorhockeyn. Under sina år i Rögle har de jobbat tålmodigt med sin utveckling och varit starkt bidragande till framgångarna på juniorsidan de senaste åren; som bland annat resulterat i ett J18-brons och ett J20-guld. Axel har spelat till sig ett kontrakt med Rögles SHL-lag och Viktor spelar nästa säsong i HockeyAllsvenskan med IK Oskarshamn.

På ledarsidan: Mats Johnsson

Mats Johnsson har varit i Rögle BK i 19 år. Tidigare vid sidan om ett heltidsjobb, men sedan starten av säsongen 2023-24 som tillägg till ett aktivt pensionärsliv. 

Mats är en klippa och en glädjeinjektion, oavsett om det är i ett omklädningsrum eller bland alla kollegor i organisationen. Behöver någon hjälp är Mats nästan först varje gång och han är omtyckt av alla spelare och ledare i de lag han verkar i. 

Han och hans arbete är viktigt för föreningen och därför en självklar stipendiat. 

Peter Ekholm
Huvudpartners