Kapla tillbaka som nybliven pappa: "Häftigaste känslan"
RBK Herr2023-09-19
Efter två veckor hemma i USA och den största händelsen hittills i livet är Michael Kapla tillbaka i Ängelholm.

Michael Kapla har saknats under Rögles två första matcher i SHL. Den 29-årige amerikanen lämnade Sverige den 1 september och har sedan dess varit hemma i USA för att närvara på födseln av sitt första barn. Den 8 september förändrades livet - då föddes sonen Leo

– Alla säger det; "det är en känsla som inte går att beskriva" och jag känner samma sak. Han kom den 8 september och det är den häftigaste känslan jag känt. Jag spenderade åtta dagar med honom och Grace hemma. Det var speciella ögonblick för mig och min familj, berättar Kapla. 

Hur är det att vara så långt borta, nu när han bara är ett par dagar gammal?

– Det är tufft. Jag saknar honom såklart. Han äter och sover mycket just nu, det är mycket mamma-tid. Jag försöker stötta Grace. Det är lite tufft, men det kommer med beslutet att föda honom hemma i USA. 

Om några veckor kommer Grace och Leo till Sverige. Då blir familjen Kapla komplett igen - fram till dess är det FaceTime som gäller.

– Vi har pratat om det. Det är så mycket enklare nu än vad det var för 20 år sedan. Jag får bilder på honom hela tiden av Grace. Det är roligt att vi kan kommunicera på det sättet. 

Kapla återvände till Sverige i helgen och har nu gjort två träningspass med laget. Han är därmed redo för spel till mötet med Leksand borta på torsdag. 

– Det känns väldigt bra. Vi har ett collegelag hemma i Wisconsin som jag varit på is med, och jag har tränat en del på egen hand. Jag känner mig utvilad och full av energi. Jag är redo att spela, säger Kapla. 

Att Michael Kapla kommer in i laget gör att backsidan breddas igen. Lägg därtill Erlend Lesund, som missat de två första matcherna på grund av skada. Han närmar sig också att bli redo för spel igen - vilket innebär att nio backar slåss om platserna i laguppställningen. 

– Det är lite skillnad från hur vi hade det förra säsongen. Men konkurrens tar fram det bästa av varje individ. Vi är alla lagkamrater, och vi alla vill varandra väl. Det är så det är i proffsidrotten. Förhoppningsvis kan vi alla utvecklas och göra det svårt för tränarna att ta ut laget, säger Kapla. 

Från distans har "pappa Kapla" kunna följa lagets två inledande matcher; 3-2-segern mot Malmö i premiären och 1-2-förlusten efter straffar mot Örebro i omgång 2. 

– Jag har sett lite av varje match och följt på sociala medier. Det ser bra bra ut tycker jag, men jag saknade att inte kunna vara med i torsdags mot Malmö, med cirkeln i mitten och hymnen. Jag saknade det. Det var så roligt förra året, men kommer fler fullsatta matcher i Catena Arena den här säsongen.

På lördag spelar Rögle hemma mot Växjö - men det är också en match mot barncancern. Du kan vara med och bidra i insamlingen. Klicka här för att läsa mer: 

KÖP BILJETT TILL MATCHEN

Peter Ekholm