Damernas kaptener klara
Publicerad: 2023-09-19
Rögle Dam
Wilma Hjelm blir lagkapten och får Emily Gustafson och Saga Tynell-Nissas som assisterande under Rögles första säsong i NDHL.

Rögles premiär i Nationella damhockeyligan närmar sig och nu är det klart vilka tre spelare som kommer utgöra säsongens kaptenstrio: Wilma Hjelm blir lagkapten och får vid sin sida Emily Gustafson och Saga Tynell-Nissas.

Hjelm, som kommer från Luleå inför den här säsongen, är en av de mest meriterade spelarna i säsongens Rögletrupp. 21-åringen har vunnit tre SM-guld med Luleå, de senaste så sent som i våras, och har över 100 matcher i SDHL i bagaget. 

– Jag blev väldigt glad. Det är ett väldigt ärofyllt uppdrag. Så det är fint att få vara den första. Jag tror att jag kommer få bra hjälp av mina lagkamrater och att vi ska kunna fixa det här tillsammans, säger Hjelm till Rögles podcast "Längs Rönne Å". 

Damlagets huvudtränare Julius Bergkvist säger så här om valet av kaptenstrio till den kommande säsongen. 

–  Wilma har en otrolig erfarenhet och ett lugn som vi uppskattar. Hon leder genom att visa vägen och det är lätt att ta rygg på henne. Emily och Saga har också rutin och vet vad som krävs för att lyckas. Alla tre har olika personligheter och ger en mix som vi tror kommer kunna ta det här laget framåt. Alla tre representerar hur vi vill att våra spelare ska vara i Rögle BK, säger Bergkvist.

Rögles damlag spelare premiär i NDHL söndagen den 24 september klockan 16.00 i Catena Arena. Se till att vara på plats med hela familjen för denna historiska eftermiddag. Köp biljett till matchen. 

Peter Ekholm
Huvudpartners