Zaar i full träning - kan göra comeback i veckan
Publicerad: 2023-11-20
RBKHERR
Rögles Daniel Zaar har fått klartecken från Rögles medicinska team - han kan därmed vara aktuell för spel i veckans matcher mot Linköping och Malmö.

– Det är såklart ett skönt besked att få. Det är aldrig rolig att vara skadad och sitta bredvid och kolla på. Det ger en energi och det ska bli sjukt kul att spela på torsdag, säger forwarden. 

Det var i den första perioden i bortamatchen mot Färjestad den 14 oktober som Daniel Zaar tvingades lämna isen med en uppenbar skada. Sedan dess har han varit på skadelistan och missat Rögles åtta senaste matcher. Den 25 oktober sa Rögles fysio Christopher Alvengrip att en eventuell Zaar-comeback kunde ske först efter landslagsuppehållet. Och där är vi nu. 

– Det har gått bra och jag har kunnat köra på is ganska fort efter skadan. Jag har jobbat på de sista veckorna och försökt komma in i det mer och mer. Det är kul att vara redo nu

Högerforwarden går för fullt på träning och är tillgänglig för hemmamötet med Linköping på torsdag.

– Det är planen. Daniel har kört otroligt hårt i gymmet och på is och varit ett riktigt proffs under hela den här frånvarotiden. Det har gått framåt, och om inget oförutsett händer är han uttagningsbar på torsdag, säger fysio Alvengrip. 

PETTER ARVIDSON / Bildbyrån

29-årige Zaar, som har gjort tre poäng (2+1) på tio SHL-matcher i höst, är naturligtvis lättad över att vara tillbaka i full träning - och att snart få vara med och bidra ute på isen igen.

– Vi har gjort jättemycket bra, vilket vi gjorde innan också utan att få med oss resultatet. Sen är det klart, vi kan finjustera saker i defensiven. Vi ska inte släppa in så mycket mål som vi gjort den senaste tiden. Det var bättre senast mot Oskarshamn, men det är väl framför allt i defensiven som vi måste vara starka, säger Zaar.

Rögle har tre raka segrar i SHL-hockeyn efter vinster mot Luleå (5-3), HV71 (5-4 straffar) och Oskarshamn (4-1). Zaar har fått följa de segrarna på läktaren, men har ändå känt att det hänt något i omklädningsrummet.

– Jag tycker vi varit bra på att hålla upp stämningen hela tiden och haft en positiv inställning varje dag vi kommit hit. Sen är det klart att det blir lite er avslappnad när vi vinner. Så är det alltid. 

Köp biljett till matchen mot Linköping - all information hittar du HÄR

Peter Ekholm
Huvudpartners