Samuel Jonsson SHL-historisk i Rögle: "Väldigt stort"
Publicerad: 2023-10-14
RBK HERR
När Samuel Jonsson i mötet med Färjestad registrerades för sitt första byte gjorde han sin 278:e SHL-match. Han har därmed gjort flest matcher SHL/Elitseriematcher i klubbens historia.

Rögles historieböcker har blivit uppdaterade. Den här gången i kategorin flest spelade grundseriematcher i Elitserien/SHL. Med sitt 278:e framträdande i SHL med Rögle passerade Samuel Jonsson Taylor Matson som tidigare haft rekordet. 

– Det var väl ingen man såg komma när man debuterade, men har väl jobbat långsamt och sakta men säkert och tagit steg varje säsong, säger Jonsson som tangerade rekordet i torsdags mot HV71.

– Framför allt när man varit här så länge och vuxit upp med Jacke Johansson, (Andre) Brendheden och Kenny (Jönsson), att kunna få vara med på en liten del av det är faktiskt väldigt stort. 

SAMUEL JONSSON I GRÖNT & VITT

Samuel Jonsson har spelat i Rögle i hela sitt liv. Debuten skedde med drygt två minuters istid den 16 september 2017 i SHL-premiären mot Malmö. En match Samuel Jonsson fortfarande minns. Dock med en väldigt bitter eftersmak. Rögle förlorade nämligen med 0-5 i Malmö Arena. 

– Jag var nervös när man fick beskedet att man skulle följa med. Men sen hela inramningen som var där nere med våra fans, då blev det liksom: "det är det här jag vill göra resten av livet om jag kan", minns Jonsson. 

Några månader efter debuten kom också första målet. I en bortamatch mot Örebro stötte Jonsson in 2-2 med en backhand. Målet minns han som om han gjorde det igår. 

– 20 januari 2018. Pass av Edwin Hedberg, backhand direktskott och 2-2 mot Örebro. 

Samuel Jonsson hade fram till matchen mot Färjestad gjort 53 poäng (18+35) i SHL.

TOPP 5 SHL-MATCHER I RÖGLE (den 2023-10-14)

Samuel Jonsson 278

Taylor Matson 277

Mattas Sjögren 263

Simon Ryfors 260

Daniel Zaar 241

Peter Ekholm
Huvudpartners