100 minuter och rookiekontrakt för Axel Smeds
Publicerad: 2024-02-27
RBK HERR
I matchen mot Malmö i lördags passerade han 100 SHL-minuter. Det innebär ett rookiekontrakt för Axel Smeds. Avtalet sträcker sig över den här säsongen.

19-årige Axel Smeds har gjort sig förtjänt av sitt rookieavtal, via 10:49 minuter speltid mot Malmö i lördags tog sig forwarden upp över gränsen 100 minuter i ligan. Smeds, har spelat nio raka matcher i SHL med Rögle, men debuten skedde i höstas mot MoDo då han spelade i sina första byten.

– Sjukt kul. Det är något man drömt om och ett mål man har haft. Jag tycker att jag gjort det bra i J20 och sen har det varit en del skador i A-laget. När jag kommit in har jag bara försökt spela mitt spel och jobba hårt. Det här ger en självförtroendeboost, säger Smeds. 

Smeds, född och uppvuxen i Helsingborg, har gått igenom hela Rögles juniorverksamhet, tillsammans med sin tvillingbror Viktor, som också spelat i SHL för Rögle den här säsongen. Axel gjorde sitt första mål och hittills enda poäng borta mot Örebro den 30 januari. 

– Axel har verkligen tagit för sig sedan han fick chansen att spela i SHL. Han är rivig och har köpt in på rollen han fått. Det finns en stor potential i honom och han förtjänar verkligen sitt rookieavtal. Avtalet är skrivet resten av denna säsong och dialog pågår om Axels nästa steg i karriären, säger Rögles tillförordnade sportchef Hampus Sjöström. 

Peter Ekholm
Huvudpartners