Skadeuppdatering från Rögle
Publicerad: 2023-01-10
Rögle har dragits med en del skador den senaste tiden. Här följer en uppdatering från lagets fysio Christopher Alvengrip.

De senaste matcherna har Rögles laguppställning ändrat skepnad från match till match. Detta på grund av olika frånvaro-anledningar. Till exempel har forwarden Oskar Pettersson och backen Adam Engström spelat JVM och saknats i Rögles senaste sju matcher. De två var tillbaka under tisdagen när Rögle öppnade träningen igen efter helgen för att förbereda sig inför torsdagens match borta mot Timrå. 

När Rögle besegrade HV71 med 2-1 hemma i lördags saknades Dennis Everberg, Samuel Jonsson, Anton Bengtsson och Lukas Klok, alla med skador. Dessutom fick Daniel Zaar lämna matchen. Men hur är läget med Rögle-spelarna inför den kommande veckan? roglebk.se kollade läget med Alvengrip. 

Daniel Zaar – lämnade matchen mot HV71

– Daniel tvingades utgå mot HV och vi håller fortfarande på att undersöka vilken typ av skada det är. Men vi kan nog räkna med att han missar den här och nästa vecka. Förhoppningsvis är det inte så allvarligt som vi först befarade. 

Anton Bengtsson – missat en match – mot HV71

– Anton skadade sig i samband med en träning förra vecka. Han undersöks också vidare. Han spelar inte den här veckan. 

Samuel Jonsson – missat en match – mot HV71

– Samuel tvingades till vila senast, vi utvärderar honom dag-för-dag just nu. 

Erlend Lesund – saknades på tisdagens träning

– Det är dag-för-dag-status på Erlend efter en smäll i matchen senast, men vi hoppas att han är tillbaka på isen redan på torsdag mot Timrå eller mot Oskarshamn på lördag. 

Lukas Klok – missat tre matcher – borta sedan den 28 december

– Vi har clearat Lukas och nu är det upp till tränarna när han ska spela igen. 

Dennis Everberg – missat 17 matcher – inte spelat sedan mot IK Oskarshamn den 29 oktober

– Dennis status är oförändrad. Vi tar det lugnt och har tålamod i rehabiliteringen. Han kämpar på otroligt bra måste jag säga. Men det finns inget datum inringat i kalendern för en comeback. 

Theo Nordlund har nu lämnat Rögle efter att hans månadskontrakt gått ut efter matchen i lördags.

Peter Ekholm