Daniel Zaar har opererats
Publicerad: 2022-11-23
Daniel Zaar har tvingats till operation. Forwarden blir borta från spel i 3-6 veckor.

Under onsdagsmorgonen opererades Daniel Zaar. Operationen gick bra, men nu väntar rehab för forwarden som väntas bli borta 3-6 veckor.

– Vi har övervägt och kommit fram till att det bästa för Daniel är att genomföra en operation redan nu för att förhindra en mer omfattande skada. Skadan har hämmat honom den senaste tiden. Vi räknar med att han är borta en tid framöver, men är övertygade om att Daniel kommer vara 100-procentig när han är tillbaka, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip. 

Forwarden har hittills spelat 17 matcher i SHL för Rögle den här säsongen och stått för 9 poäng (4+5).

– Både vi och Daniel kommer göra allt för att Daniel ska vara tillbaka så fort som möjligt. Daniel är ett superproffs och väldigt mån om detaljerna. Så han kommer verkligen göra allt för att bygga upp sig för att vara bättre än någonsin, säger Alvengrip. 

Rögle har sedan tidigare kommunicerat att Dennis Everberg fått bakslag på sin rehabilitering och blir borta tills vidare. 

– Skadan tvingade Dennis till längre vila då den var mer allvarlig än vi först befarade. Skadan är av den karaktär att man kan förlora mer än att vinna om man pushar för hårt. Det går framåt nu, men vi kan inte säga exakt när han kommer vara tillbaka, säger Alvengrip. 

Peter Ekholm