Sommarlovsaktiviteterna fortsätter: "Det är jätteviktigt att vi finns här"
Publicerad: 2022-06-17
Dansbrännboll, rullstolsbasket och vattenbollar (walk on water) var bara några av aktiviteterna under andra dagen av Blågrön sommar.

Sommarlov, sol och glada ungdomar. Tre ord som sammanfattar andra dagen av Blågrön sommar. På papegojan höll Rögle, tillsammans med Engelholms VS, Dansfabriken och Alla Kan i olika aktiviteter under fredagen.

– Här är faktiskt mycket barn och vi har ju tur med vädret också, vilket såklart underlättar. Men det är lätt att man räknar antalet barn som en siffra på om det har varit bra eller dåligt. För mig räcker det om det hade kommit tio stycken som har roligt med de aktiviteter som vi erbjuder, säger Daniel Henrysson, utvecklingsansvarig för grönvit hållbarhet.

Dagen inleddes bland annat med dansbrännboll och då är det nog många som undrar – hur går det till?

– Det kan låta krångligt men det är inte så krångligt. Det är som vanlig brännboll fast så fort man gör en homerun så måste man göra en dans-pose på slutet. Och man kan kamma hem extrapoäng om man är lite dansant i sin brännboll, säger Josefin Schönström från dansfabriken.

Hur viktigt är det att erbjuda detta till ungdomar?

– Det är jätteviktigt. Framför allt för de som någonstans är lite utanför idrotten och aktiviteter som drivs på det vanliga skolåret. Sommarlovet kan ju vara extremt triggande för vissa barn just eftersom man inte har någonting att göra. Så det är jätteviktigt att vi finns här och att de har ett sammanhang att tillhöra.

Ängelholms kommun hade även fritidspedagoger på plats som höll i vattenbollar där ungdomarna fick känna på hur det är att springa på vatten.

Och efter att det dansats klart på brännbollen så var det dags för Alla Kan att ta över.

– Det är himla kul att vara med på dessa sommarlovsaktiviteter. Vi var även med förra året och körde det här med grönvit hållbarhet och det är ju jätteroligt, säger Pelle Sköldbäck från Alla Kan och fortsätter:

– Det är alltid väldigt många rullstolar som kommer ut och många som provar både skateboardparken, att spela rullstolsbasket eller någon annan aktivitet. Det brukar vara väldigt välbesökt och kul att introducera olika para-sporter för ungdomarna.

Det var en härlig stämning vid Papegojan/skateparken där ungdomarna själv fick välja vad de helst vill göra.

Hur mycket får man tillbaka av att se glada ungdomar?

– Det ger allt och det är väl därför som jag sysslar med det jag gör. Jag drivs av att barn och unga ska ha en fristad att komma till, få ingå i ett sammanhang och få göra saker och ting som är meningsfullt. Så det är guld och allt värt, avslutar Josefin Schönström från dansfabriken.

Här är resten av Blågrön sommars aktiviteter.

Måndag 20 juni - Aktiviteter på Papegojan/skateparken

Rögle BK, Engelholms VS och Dansfabriken har ledare på plats där möjligheten till diverse aktiviteter finns såsom kubb, brännboll, frisbee och liknande. Kom och bara häng med oss.

Klockan 11-12: Femkamp.

Tid: 10-15

Tisdag 21 juni - Aktiviteter på Papegojan/skateparken

Rögle BK, Engelholms VS och Dansfabriken har ledare på plats där möjligheten till diverse aktiviteter finns såsom kubb, brännboll, frisbee och liknande. Kom och bara häng med oss.

Klockan 11-12: Kubb

Tid: 10-15

Onsdag 22 juni - Aktiviteter på Papegojan/skateparken

Rögle BK, Engelholms VS och Dansfabriken har ledare på plats där möjligheten till diverse aktiviteter finns såsom kubb, brännboll, frisbee och liknande. Kom och bara häng med oss. Dansdag – Dans-tagen, dansstopp med mera.

Tid: 10-15

Torsdag 23 juni - Aktiviteter på stranden vid Havsbadskjollan

Rögle BK och Engelholms VS har ledare på plats där möjligheten till diverse aktiviteter finns såsom kubb, frisbee , volleyboll och liknande. Kom och bara häng med oss. Fritidsledarna finns på plats och kommer hålla i fiskeaktivitet på piren. Begränsade grupper med en timmes fiske åt gången. Start kl 10.00.

Prata livräddning med Havslivräddarna och prova på HLR.

Mellan kl 13-15 kommer det finnas möjlighet att prova på padel vid Havsbadens padelbanor.

Tid: 10-14

Vid dåligt väder kan aktiviteterna komma flyttas. Håll koll på Rögle BK:s hemsida för uppdaterat schema.

Anton Toft
Huvudpartners