Klart: Damlag representerar Rögle BK 2023-24
Publicerad: 2022-12-14
Rögle Dam
Säsongen 2023-24 blir historisk för Rögle BK. Då går nämligen ett seniorlag på damsidan in i seriespel.

– Ett stort och viktigt steg för klubben, det här har vi jobbat hårt och länge med för att få till. Nu är tiden inne och det känns otroligt roligt, säger Rögles klubbdirektör Daniel Koch.

Rögles damsatsning går in i nästa fas. Till hösten kommer klubben ha ett lag i NDHL (division 1), landets näst högsta serie. Det blir första gången som Rögle BK sätter ett elitdamlag på isen, och nästa steg i sin satsning på en damverksamhet. 

– Vi är väldigt stolta och väldigt exalterade över att äntligen ha kommit hit. Att ha ett damseniorlag är något vi förberett oss för och jobbat hårt för under många år. Till hösten blir det verklighet och det ska bli väldigt roligt att utöka vår verksamhet på det här sättet. Vi har fått in väldigt många tjejer i klubben sista året och för oss är det viktigt att ge dem något att sträva efter – att spela seniorhockey i SDHL med Rögle, säger Koch. 

Rögle har en långsiktig satsning på damsidan, och under första året är tanken att truppen ska bestå av många juniorer, merparten från det egna ledet, kryddat med ett par rutinerade spelare. Laget kommer spela i NDHL medan de spelare som har åldern inne också kommer spela i Juniorcupen. 

­­­– Första året vill vi starta upp och bedriva en förberedande elitverksamhet för tjejer. Många tjejer kommer vara unga och det är en omställning att bli elitspelare. För oss är det också viktigt att så många som möjligt kommer från närområdet och vårt egna led, precis som det är på herrsidan, säger Nanna Holm Glaas som är sportutvecklare för damsidan i Rögle.

Andra året är målsättningen att laget ska öka prestationsnivån och tävla om en plats i slutspelet för SDHL. År tre är tanken att ta en plats i SDHL. För att möjliggöra satsningen lägger Rögle stora resurser på damsidan. Laget kommer få ett nyrenoverat omklädningsrum, ha tränare på hög nivå, ha till gång till ett stort gym och ekonomiska förutsättningar för att ges möjlighet att satsa på hockey. Till hösten kommer också ett lokalt idrottsprogram finnas i Ängelholm och på sikt är ett hockeygymnasium på NIU-nivå också en målsättning. 

– Vi har som ambition att bli ledande i Sverige när det kommer till att utveckla spelare. Vi vill skapa en miljö hos oss som ska attrahera spelare att vilja komma hit. Redan i dag har vi tre isytor, vi har en dedikerad skills tränare, vi har gym och en arena i toppklass, säger Koch. 

– Det är fantastiskt roligt att vi kommit så här långt. Nu har vi ett hårt jobb framför oss med att få allt på plats, men det är med stor spänning vi ser fram emot säsongen 2023-24, säger Holm Glaas. 

Vill du veta mer om Rögle BK:s satsning på elit dam, kontakta:

Nanna Holm Glaas ([email protected])

Rögle BK
Huvudpartners