Zaars omtumlande vecka: "Det har varit speciella dagar"
Publicerad: 2024-01-18
Som nybliven pappa klev Daniel Zaar in i matchen mot Luleå. Dessvärre fick forwarden inte kröna de speciella dygnen med en seger.
– Det är klart att man direkt skrev och frågade hur det är med dem, säger Daniel Zaar efter övertidsförlusten.

Under tisdagsnatten fick Daniel Zaar och hans sambo Simone hålla sin lilla dotter för första gången. 

– Det har varit speciella dagar. Väldigt speciella. Det blev inte mycket sömn i förrgår men det har ju samtidigt varit en upplevelse som varit sjukt rolig, säger en samlad Daniel Zaar och fortsätter:

– Man har ju haft detta i bakhuvudet ett tag så det är skönt att den biten är över och att allting har gått bra. Nu ser jag bara framåt.  

Lite mindre än två dygn senare fick forwarden knyta på sig skridskorna för att åka ut till match hemma mot Luleå.

– Saker och ting kanske inte riktigt blev som man brukar. Jag har i vanliga fall ganska mycket rutiner men nu fick man gå ifrån det ganska mycket. Familjen kommer först men samtidigt tycker jag ändå att jag hade bra energi under matchen och min sambo gav mig bra möjligheter till att ladda upp. 

Efter lite mer än halva matchen skulle gästerna ta ledningen när Juhani Tyrvainen styrde in pucken i numerärt överläge.

– Vi gör en helt ok första period. Det är väl framför allt andra perioden som vi inte alls är nöjda med. Det är väl en ganska tajt och jämn match. Vi har mycket mer att visa där ute och vi är såklart inte nöjda med matchen. Vi får ta med oss en poäng och jobba vidare därifrån.

En kvittering skulle falla innan den andra perioden var slut. Simon Ryfors hittade fint upp till Michael Kapla som stänkte dit pucken i det högra krysset. 

– Det är inte ofta det blir allt för många mål i dessa matcher, konstaterar Zaar. 

Och det blev bara ett mål till i matchen som slutligen gick till förlängning. Där var Luleå snäppet vassare och Brendan Shinnimin prickade in gästernas segermål. 

Nu blickar Rögle framåt mot en bussresa till Karlstad under fredagen. Där Färjestad står för motståndet under lördagseftermiddagen. 

– Det ska framför allt bli en rolig match. Vi ska åka upp dit, slappna av och spela bra hockey från början. Kommer säkert inte bli lika tillknäppt som idag. 

Är det lättare att släppa en förlust en dag som denna?

– Inte än. Det är klart att man direkt skrev och frågade hur det är med dem. Men man vill vinna varje match så det är klart att det ändå sitter kvar i skallen. Men nu är det tillbaka till familjen som gäller och fokusera lite på annat en stund, avslutar forwarden. 

Anton Toft
Huvudpartners