• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt

Samuels mål gav första poängen

27 september 2018 23:13
Efter match

Efter en stark forcering i tredje perioden kunde Rögle ta säsongens första poäng. Backen Samuel Jonsson blev Rögles ende målskytt för kvällen när han kvitterade till 1-1 knappt fem minuter in i perioden och matchen gick till förlängning där Frölunda avgjorde och tog bonuspoängen.


Unge backen Samuel Jonsson hade en blandad kväll när Rögle tog emot Frölunda hemma i Lindab Arena. Han befann sig på isen vid båda Frölundas mål samtidigt som han gjorde hemmalagets enda mål när han kvitterade Frölundas ledning i början av tredje perioden.
– Det var jobbigt vid deras första mål. Vi hade varit inne länge i ett boxplay som vi redde ut. Men fast att vi blev fulltaliga så lyckades vi inte få stopp på Frölundas anfall. När jag till slut fick chansen att lägga ut pucken ur zon så bröt en av deras spelare på volley precis innan blålinjen. Då fick de ett friläge som de gjorde mål på, förklarar Jonsson situationen vid Frölundas 0-1-mål.

Det resultatet stod sig första perioden ut och den andra perioden slutade mållös. I början av tredje hade Rögle bestämt sig för att kvittera och det tog inte många minuter innan pucken låg bakom storspelande Johan Gustafsson i Frölundamålet, ditförpassad av Samuel Jonsson.
– Jag står vid blålinjen och får pucken av Ryfors (Simon). Mitt mål där är mest att skicka iväg pucken på mål och det lyckades. Fast jag tror inte att det hade blivit mål om inte Zaar (Daniel) hade gjort ett så bra jobb med att skymma deras målvakt. Riktigt skönt att se den gå in, säger Jonsson och fortsätter:
– Riktigt synd att det bara räckte till en poäng. Vår tredje period var vår bästa den här säsongen och jag tycker att vi var värda mer i kväll. Vi hade inte studsarna med oss även om vi också slarvade en del.

Han bildade backpar under matchen med rutinerade nyförvärvet Jonas Ahnelöv och det är något han gärna fortsätter med.
– Han är suverän att spela med och det känns tryggt att han vid sin sida. Vi pratar mycket om hur vi spelar och hittar ofta bra lösningar.
Samuel Jonsson har nyss inlett sin andra SHL-säsong och han tycker att det känns bättre och bättre. Steget till seniorhockey har gått förhållandevis smidigt. – Tycker att jag har vänjt mig snabbt och det gjorde jag redan förra säsongen. Det känns som att jag har tagit ett steg till nu och jag känner mig verkligen redo att spela i SHL, säger han.
Nu väntar en vecka utan match för Rögle innan Malmö kommer på besök till Lindab Arena torsdag 4 oktober. Samuel Jonsson ser redan fram emot den matchen.
– Då förväntar jag mig att vi kommer ut hårt från början och tar med oss kvällens tredje period dit. Alla vet ju att det är säsongens roligaste och bästa match och vi kommer att vara redo, hälsar han alla Rögles fans.