Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt

Bildspecial: Ispremiären lockade storpublik till Catena Arena

4 augusti 2022 20:07

Publiken var stor och spelarna var på spelhumör när Rögle drog igång säsongen 2022-23 på allvar under torsdagskvällen.

– Det är när man får höra stödet från läktaren som man vet att all träning man lägger ner är värt det, säger Anton Bengtsson.


Över 3000 personer trotsade sensommarvärmen och tog sig in i det betydligt svalare Catena Arena under torsdagskvällen. Flera evenemang runt omkring, presentation av spelartruppen och en isträning stod på schemat när Rögle inledde säsongen 2022-23 på allvar.

– Detta är väl enda träningen som man kan åka och lalla lite. Det var kul med ett evenemanget för fansen och det blev en lyckad tillställning, säger Dennis Everberg.

– Det var kul. Häftigt att det kommer hit så mycket fans när det är 33 grader ute, även om det kanske är skönt att vara här inne då. Det är när man får höra stödet från läktaren som man vet att all träning man lägger ner är värt det, säger Anton Bengtsson.

För Anton Bengtsson blev det en extra speciell känsla att åka in på isen då han för första gången presenterades som Rögles nya lagkapten.

– Fantastiskt häftigt. Nu var det inte ens fullsatt och det blir ändå ett sådant tryck här inne. Det är jättehäftigt och en ära att få kaptensbindeln och leda detta laget.

Själva isträningen bestod av skills competition där spelartruppen var indelad i två lag: Lag Everberg och Lag Bengstsson. Efter tre event, "puckhantering", "passning-pricksäkerhet" och "snabbast på skridskor" följdes av spel tre-mot-tre och straffläggning. Det slutade med seger för Lag Everberg.

– Vi vann med ganska klara siffror, så jag är nöjd med mitt lag. Vi kände oss rätt självsäkra innan men de ville inte betta emot oss, vilket var lite synd. Men det var skönt att vinna, säger Dennis Everberg.

– Vi var tyvärr på förlorande sidan idag, en tung förlust men det kommer nya tävlingar redan imorgon. Det är alltid en tävling mellan oss och detta kanske man kommer få höra ikväll men sen är det nya tag imorgon, säger Anton Bengtsson.

Fem spelare saknades på grund av JVM (Calle Clang, William Wallinder, Theodor Niederbach, Daniel Ljungman och Linus Sjödin, i övrigt var hela truppen på plats. Och för Marco Kasper, som draftades och skrev kontrakt med Detorit Red Wings i somras, men som kommer spela i Rögle den här säsongen, så var det första träningen i Rögle-tröjan inför så mycket publik.

Även Kasper fick se sig besegrad av sina lagkamrater.

– Det var en tuff dag för oss men väldigt roligt att så många fans kom för att titta. Det är jättekul att vi har så bra fans här i Ängelholm. Nu är man riktigt taggad på säsongen.