Fredag Fre 26 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Idag 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

"Det känns bättre för varje dag"

11 oktober 2017 17:37
Inför match

Han spelade två säsonger där uppe innan flyttlasset gick till Rögle inför den här säsongen. I morgon kväll återvänder backen Craig Schira till sin gamla hemmaarena Coop Norrbotten Arena i Luleå.


– Det ska bli roligt att komma tillbaka. Men konstigt att plötsligt vara motståndare, säger Röglebacken inför torsdagens bortamatch.
När Rögle skrev kontrakt med den 29-årige kanadensaren så ville man ta in rutin, ledaregenskaper och ett vasst skott från blå linjen inte minst i power play. Och även om säsongsinledningen inte gått som planerat så har Schira visat att han är redo att ta den rollen.

Craig leder laget i både vad gäller istid (nästan 22 minuter per match) och poäng (sex poäng på sex matcher) och har en viktig roll i laget.
– Självklart så är vi inte nöjda med vår inledning. Och jag vet att jag har mer att ge, både vad gäller defensiven som ju är min främsta uppgift och som en av ledarna i laget, säger han självkritiskt.
– Men jag tycker att vi jobbar hårt varje dag, har bra attityd och ambition. Det känns bättre för varje dag. fortsätter han.

I lördags tog man en poämg efter att ha förlorat på straffar i Karlskrona.
– Första perioden var inte bra från våran sida. Men de sista två spelade vi upp oss och det tar vi med oss. Då visade vi vad vi vill och kan.
Efter två säsonger i Luleå så är han rätt person att fråga om vad som väntar Rögle i morgon kväll.
– Luleå spelar som vi vill göra. Intensivt och skridskostarkt. De kommer som vanligt att gå ut hårt. Det är viktigt att vi är med från start och inte står på hälarna utan försöker ta initiativet. Och spela en bra bortamatch.

Att komma tillbaka till en gammal hemmarink har han gjort förut, men det var länge sedan.
– Det var i juniortiden. Det kommer att kännas lite konstigt att möta gamla lagkamrater. Men som sagt, framförallt ska det bli riktigt kul att spela match, avslutar han.