Rögletränare klar för VM
Publicerad: 2019-04-05
Nyhet
En handfull Röglespelare är med i Tre Kronors VM-förberedelser och hoppas bli uttagna till mästerskapet i maj. Men redan nu är det klart med Rögleinslag. Assisterande tränaren Cory Murphy har tackat ja till att ingå i Tysklands tränarstab i VM.

– Jag fick en förfrågan från deras nye förbundskapten som jag känner lite, Toni Söderholm, om jag ville vara med och jobba med dem inför och under VM. Jag ska ha det defensiva ansvaret, säger Cory Murphy om den nya, tillfälliga rollen som assisterande förbundskapten.
Finske Toni Söderholm har en lång karriär som spelare (back) och Murphy och Söderholms vägar har berört varandra under den aktiva karriären.
– Vi är lika gamla och har haft samma agent. Vi har spelat i samma organisationer men inte samtidigt. Toni har jobbat med tyska juniorlandslaget och får nu chansen att ta hand om seniorerna.

Medan Röglespelarna fått ledigt några veckor efter uttåget i SM-slutspelet har tränarstaben träffats för att knyta ihop den gångna säsongen och planera den nya.
På måndag reser Cory Murphy till Tysklands första VM-camp i München.
– Tysklands upplägg är snarlikt det svenska med samlingar och landskamper i princip varje vecka fram till att VM börjar. Jag kommer att kunna vara här med Rögle lite då och då också under tiden.

VM i Slovakien inleds fredag den 10 maj. Tyskland spelar i grupp B och kommer inte at möta Sverige förrän i ett slutspel. I tyskarnas grupp återfinns istället Kanada, USA, Slovakien, Finland, Norge, Danmark och Frankrike.
– Jag tycker det är en intressant utmaning och ett utmärkt tillfälle för mig att skaffa mer erfarenhet och rutin. Det ska bli kul och lärorikt att få vara med och jobba på ett världsmästerskap.
**Hur bra är Tyskland då? ** – Svårt att säga, jag träffar alla för första gången nästa vecka och då ska vi snacka genom målsättningar och sådant. Jag vet att Tyskland var bra i senaste OS, att man gått till kvartsfinal i VM och att man jobbar hårt med sitt program på ungdomssidan, sporten växer i landet.

Lasse Mauritzson