Talangfull brödraduo till Rögle
Publicerad: 2017-06-12
Nyhet
Rögle ser om sitt hus för framtiden. Ett av landets mest lovande brödrapar, Linus och Rasmus Sandin, 21 respektive 17 år, har skrivit på för Rögle BK.

– Den här värvningen ska ses på sikt även om jag är ganska övertygad om att storebror Linus kan gå in och ta en roll redan i vinter. Vi är mycket nöjda med att få hit båda killarna till vår organisation, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson.

De hockeyspelande bröderna Linus och Rasmus Sandin kommer från Uppsala och har spelat hockey i både Gimo och Almtuna i unga år. Talangerna upptäcktes tidigt och gick till Modo i unga år.
– Linus är en välväxt ytterforward, högerskytt, som trots att han bara är 21 år har gjort två säsonger i allsvenskan och producerade riktigt bra i Almtuna den senaste säsongen, berättar ”Masken”.

Lillebror Rasmus är bara 17 och har tillhört Brynäs de två senaste säsongerna.
Rasmus är en jättetalang, som förstaårs J18-spelare tog han en fast backplats i Brynäs J20-lag där han svarade för imponerade 18 poäng i vintras. Han var även lagkapten i det svenska U17-landslaget som vann UVM i vintras.
– Rasmus rankas som en av landets två-tre största talanger i sin ålder. Rasmus Dahlin i Frölunda är etta. Rasmus har alla förutsättningar att bli en mycket bra back på hög nivå.

De båda bröderna har skrivit på för två år i Rögle och ansluter under sommaren.
– Både Linus och Rasmus är två framtidsnamn som vi tror mycket på och som kommer att hjälpa oss i framtiden, avslutar ”Masken”.

Lasse Mauritzson