Lördag Lör 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Lördag Lör 4 September Sep
Onsdag Ons 8 September Sep
Fredag Fre 10 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Onsdag Ons 15 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt

Sjödin draftaktuell: ”Känns väldigt häftigt”

22 juli 2021 10:00
NHL Draft

Linus Sjödins framfart under förra säsongen har gjort honom aktuell för helgens NHL Draft

– Det känns väldigt häftigt att veta att man har ögonen på sig, säger den unge Rögle-forwarden.


Under den andra halvan av säsongen 2020-21 dök ett nytt namn upp i Rögles laguppställning. Skador och annan frånvaro öppnade upp dörren för 18-åringen Linus Sjödin, som fick chansen på SHL-nivå och tog den. Totalt blev det speltid i 22 matcher och forwarden lyckades också noteras för 100 minuter i SHL, en milstolpe som ledde till ett tvåårigt rookie-kontrakt.

– Det var nog inte många som trodde att jag skulle ta ett sådant här stort steg i utvecklingen framförallt inte jag. Jag hade som mål att få några träningar och kanske vara med i någon match. Att det gick så långt som till ett kontrakt var riktigt kul och häftigt, säger Sjödin.

Sjödin, med moderklubb Rögle, gjorde ett mål förra säsongen, borta mot HV71 den 16 januari. Men även om det inte blev fler poäng visade han prov på andra kvaliteter i sitt spel. Han tog smarta beslut, jobbade hårt och spelade moget för sin ålder.

Hans framfart fick genomslag och när NHL-draften äger rum i helgen (23-24 juli) kan Sjödin tingas av en NHL-klubb. Sjödin spås kunna gå i någon av de senare rundorna. Förra säsongen valdes till exempel Samuel Johannesson i den sjätte rundan av Columbus Blue Jackets.

– Det är något jag har drömt om ända sen jag började med hockeyn. Samtidigt försöker jag inte tänka på det för mycket utan lägga största delen av fokuset på träningen och kommande säsong, berättar Sjödin.

Kommande säsong ja. Till hösten har Sjödin en fast plats i A-laget från start. Det går att se på honom att han ökat i muskelmassa, och nu fokuserar han på att ta med sig det ut på isen. Målsättningen är klar - det ska bli fler än 22 matcher den här säsongen.

– Jag vill ju såklart vara med och slåss om speltiden och visa varför jag förtjänar att spela. Jag vill utveckla mitt spel också från förra säsongen och komma in med bra självförtroende nu till hösten, säger Sjödin.

FAKTA:

Linus Sjödin

Ålder 18

Forward

Skjuter vänster

Aktuell för NHL-draften 2021