Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt

SHL om det viktiga arbetet med mäns våld mot kvinnor

12 maj 2021 11:16

Utvecklingen och debatten i samhället har varit tydlig den senaste tiden. Mäns våld mot kvinnor är ett utbrett problem i samhället. För att motverka problemet behöver vi alla ta ansvar. SHL berättar här om vägen framåt i dessa viktiga frågeställningar.


Den senaste tiden har präglats av en oroande utveckling och debatt gällande mäns våld mot kvinnor. En utveckling som även berört hockeyvärlden och SHL.

– Jag blir väldigt berörd av att läsa om den utveckling vi ser i samhället och även i hockeyn. Hockey ska vara hockey, för alla. Ingen ska behöva känna sig otrygg i vare sig omklädningsrum, arena eller relationer och det är ett ansvar vi alla delar. Sedan är det viktigt att även påpeka att de situationer som nu varit är under utredning. Men vi behöver se över dessa frågeställningar i ett bredare perspektiv. Ansvaret är allas, även vårt, säger Jenny Silfverstrand, VD SHL, och fortsätter;

– Alla i samhället behöver rannsaka sig och det gör även vi. Vi kommer agera i dessa frågor. Dels kommer vi göra ett större internt arbete i våra verksamheter gällande dessa frågeställningar och vi kommer även ta fram policys i ämnet. Det är ett påbörjat och prioriterat arbete.

En vidare analys kring vilket arbete som behöver göras inom SHL:s verksamheter är påbörjat och SHL kommer ta fram såväl en arbetsgrupp som handlingsplan tillsammans med de 14 klubbarna och domargruppen.

– När vi har ett utbrett samhällsproblem som vi har gällande mäns våld mot kvinnor kommer vi enbart uppnå förändring om vi alla tar ett gemensamt ansvar i frågan. Det gäller även i vår hockeyvärld. Vi kommer ta vårt ansvar och göra det arbete som krävs och jag hoppas att fler ansluter till den debatten och arbetet, avslutar Silfverstrand.