Torsdag Tor 24 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Torsdag Tor 8 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt

Rögle startar supporter-råd: “Så nära har vi aldrig varit Rögle BK”

23 juni 2022 13:00

Rögle BK har tillsammans med fem supportrar startat upp ett supporter-råd. Detta för att utveckla relationen mellan klubb och supportrar.


Under en eftermiddag i Catena Arena samlades sex personer runt ett runt bord. Samlingen var inledningen på ett unikt samarbete mellan klubb och supportrar när Rögle nu startar upp ett supporter-råd.

Kari Litmanen, kommersiellt ansvarig för Rögle BK, inledde mötet.

– Anledningen till att vi nästan alltid har fullsatt, kan sälja loger och att folk väljer att komma hit och trängas istället för att sitta hemma i soffan, det är tack vare stämningen i arenan. För oss är våra supportrar det viktigaste vi har, de skapar förutsättningar för allting vi gör. Supporter-rådet är till för att vi tillsammans ska bygga vidare på allt det positiva samt lyfta och diskutera supporterfrågor.

Runt bordet sitter även Patrik Posse, ansvarig för matchproduktion och teknik för Rögle BK, samt supportrarna Robin Pålsson, Linus Elfberg, Johan 'Otto' Kronberg och Håkan Maxe (Glenn Petersson kunde inte närvara).

– Ni kommer även få uppdraget att få ut och samla in frågorna i supporterkretsarna. Här kommer vi föra en dialog om allting och därför är tanken att ni ska vara öppna för att ta emot frågor. Supportrar ska exempelvis kunna rycka er på en match för att ni sedan ska kunna ta med frågorna hit, utvecklar Kari Litmanen.

Supporter-rådet kommer ha fyra större möten per säsong samt kortare möten varannan vecka i samband med matcher. Första mötet kommer exempelvis handla om att tillsammans gå igenom hur räckena på ståplats placeras på bästa möjliga sätt, diskutera utbud i klackbaren samt att skapa en förståelse kring säkerhetsarbetetet i föreningen.

– Så nära som vi är Rögle BK nu har vi aldrig någonsin varit. Under vissa år var det nästan att de ville ha bort oss härifrån. Men då försvann ju all annan publik också. Den relationen vi har med Rögle BK just nu är helt fantastisk. Jag har svårt att se att det är många andra supportrar som har det som vi har det, säger Johan 'Otto' Kronberg och fortsätter:

– När vi var i Tyskland så ringde Kari (Litmanen), Daniel (Koch, klubbdirektör) och Robin (Westerling-Svensson, arenaservicechef) för att höra var vi var så att vi kunde träffas. Då känns det som att “fan vi betyder ändå någonting”.

Om du har några synpunkter eller funderingar så mejla [email protected] och märk mejlet med supporter-rådet.

Robin Pålsson:

Vad är din relation till Rögle?

– Jag har följt klubben under femton års tid. Jag har hängt mycket på matcherna och började gå hit med brorsan när jag var ung och såg upp till AIA ((Angel Island Army). Sen har jag bara hängt med och varit helt fast. Just på grund av den här samhörigheten, trycket, atmosfären, det är väl det som har sålt in en och sen har man bara varit fastbiten. Det har blivit en religion på något sätt.

Vad brinner du för mest i ditt supporterskap?

– Det är samhörigheten, supporterskapet och drivet i klubben som man brinner för. Jag vet inte hur många klubbar som varit med om att åka ner, åka upp, vi har varit på slaktbänken så många gånger men som ändå står fast vid samma sak.

Vad tycker du om initiativet med ett supporter-råd?

– Jag ser initiativet som en viktig aspekt och en viktig process. Jag ser supporter-rådet som en funktion som kan översätta vad vissa supportrar säger, lyfta punkter som behövs tas upp och diskuteras. Jag tror det är är unikt, inte bara för hockeyklubbar utan även andra idrotter. Att man ger supportrarna ett sådant förtroende att kunna lyfta frågor.

Ditt bästa Rögle-minne?

– Det är nog matchen mot Mora 2008 när vi gick upp. Det är oslagbart.

Linus Elfberg:

Vad är din relation till Rögle?

– Den är mångårig. Det är mer eller mindre hela ens liv om vinterhalvåret. Gemenskapen, människorna man träffar, det är det som gör att man kommer hit även en regnig tisdag i november. Det är för att det är härliga supportrar på läktaren.

Vad brinner du för mest i ditt supporterskap?

– Ståplats och att hålla kvar den kulturen som vi har från forna tider. Vi är rätt så unika med att ha den här kulturen, istället för klappor och trummor, så är det höga röster som gäller.

Vad tycker du om initiativet med ett supporter-råd?

– Roligt. Det behövs. Det finns många tankar, idéer, åsikter på både ståplats och sittplats runt om i hallen och kan vi ta dem till oss och göra någonting tillsammans så är det ju guld värt för alla parter.

Ditt bästa Rögle-minne?

– Eftersom jag heller inte är så gammal så får jag också säga matchen hemma mot Mora 2008. Jag kommer ihåg att jag inte ens hade fötterna på ståplats, jag hängde i luften.

Johan 'Otto' Kronberg:

Vad är din relation till Rögle?

– Den började när ishallen brann ner här och det flyttade till Helsingborg. Och eftersom jag är från Helsingborg så började jag titta på Rögle. Detta blir min fyrtionde säsong med Rögle. Jag var även en av de som var med och startade AIA i slutet på 80-talet. Även om det inte blev en officiell supporterklubb förrän 2003 eller 2004. Där är en del som fortfarande är kvar som man lärde känna då, det är häftigt.

Vad brinner du för mest i ditt supporterskap?

– Det är ju en kokande hall som det ju alltid är här. Nu har jag flyttat över på högra stå för några år sedan men man får ju hålla liv där också. Jag sitter allra närmast klacken och har rätt så bra insyn där. Och som vi pratade om innan så brinner man för att få igång hela hallen.

Vad tycker du om initiativet med ett supporter-råd?

– Så nära som vi är Rögle BK nu har vi aldrig någonsin varit. Under vissa år var det nästan att de ville ha bort oss härifrån. Men då försvann ju all annan publik också. Den relationen vi har med Rögle BK nu är helt fantastisk. Jag har svårt att se att det är många andra supportrar som har det som vi har det.

Han fortsätter:

– När vi var i Tyskland så ringde Kari (Litmanen), Daniel (Koch) och Robin (Westerling-Svensson) för att höra var vi var så att vi kunde träffas. Då känns det som att “fan vi betyder ändå något”.

Ditt bästa Rögle-minne?

– Först och främst när vi gick upp 92, 2008 var också magiskt och när vi var i Örebro och alla stod och lyssnade på radion. Sen även när vi gick upp borta mot Västerås, för då hade jag med grabben. Att stå med honom på innerplan, den bilden kommer upp en gång om året och då börjar jag böla som jag nästan håller på att göra nu. Så det är stort.

Håkan Maxe:

Vad är din relation till Rögle?

– Jag började väl för 35 år sedan när jag följde med några vänner hit. Sen var man biten. Jag är ju från Laholm och på det tiden var det inte så många supportrar som var därifrån. Och jag var väl en av orsakerna till att det blev ett intresse där, för det var nästan bara det jag pratade om. Vad brinner du för mest i ditt supporterskap?

– Det är stämningen. Jag kokar ju om mina vänner som sitter bredvid mig inte sjunger och lever med. Det är oerhört viktigt för mig.

Vad tycker du om initiativet med ett supporter-råd?

– Jätteviktigt. Jag tror den här gruppen kommer vara bli oerhört viktig för att alla ska kunna komma samman och att det kommer bli bra för Rögle och supporterskapet.

Ditt bästa Rögle-minne?

– 92 men även de andra gångerna när vi har gått upp. Sen även när vi klarade oss kvar borta i Kristianstad (1998). Det var ju en viktig del i Rögles historia. Men framför allt 92, precis som Linus sa så hade man inte fötterna i marken och den festen som var på stan dagen efter och veckan efter. Man måste uppleva det för att kunna förstå, det var helt fantastiskt.

Glenn Peterson:

Vad är din relation till Rögle?

– Jag har följt Rögle sedan mitten av 90-talet, min mamma har till och med spelat en liten sväng i Rögle i sin ungdoms dagar.

Vad brinner du för mest i ditt supporterskap?

– Att utveckla det som behöver utvecklas, bevara det som skall bevaras men framför allt förena fler i vår gemenskap.

Vad tycker du om initiativet med ett supporter-råd?

– Jag tycker det är kanon. Vi (AIA) har länge haft en fantastisk dialog med klubben och nu tar vi det till nästa nivå genom supporter-rådet och inkludera en större skara än om vi skulle haft en SLO-tjänst.

Ditt bästa Rögle-minne?

– Mora hemma när vi gick upp i Elitserien.