• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Fredag Fre 25 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Onsdag Ons 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt

Höglander piggast i ineffektivt Rögle

19 januari 2019 19:01
Efter match

Efter en spelmässig uppryckning jämfört med bortamatchen mot Mora senast, tvingads ändå Rögle inkassera en ny förlust hemma mot Linköping. I ett trubbigt Rögle var unge forwarden Nils Höglander en av de bästa och han var inblandad i många av de hetaste lägena Rögle skapade.


Bristen på effektivitet präglade återigen Rögles spel när laget förlorade hemma mot Linköping på lördagseftermiddagen.
Som i så många hemmamatcher förut var man det spelförande laget och vann skottstatistiken på ett övertygande vis.
Efter 40 skott på mål fick man emellertid bara in en puck bakom Jacob Johansson i bortakassen när Samuel Jonsson reducerade Linköpings ledning i slutsekunderna. Fast då ledde redan gästerna med 0-3 och matchen kändes förlorad.
– Trots förlusten vill jag ändå påstå att vårt spel i dag var ett klart fall framåt jämfört med matchen uppe i Mora senast. Vi skapade jättemycket men i dag var en sådan match där det kändes som att allt studsade fel för oss, förklarar en besviken Nils Höglander i Rögle efter matchen.

Han var själv en av de piggare i Rögle och var inblandad i en hel del av det farligaste som Rögle skapade i den här matchen. Som till exempel en dubbelchans i slutet av den första perioden.
– Jag borde absolut ha satt något av de lägena. "Sjöa" (Mattias Sjögren) serverade mig en fin passning vid det första läget och vid det andra kom jag kanske lite för nära mål, beskriver han och fortsätter om ett annat läge i andra perioden som blev videogranskat:
– Där hade jag inte riktigt koll på vart pucken tog vägen. Den låg under målvakten och självfallet hoppades jag på att det skulle dömas mål efter videogranskningen.

Rögle har alltså fortfarande svårt att göra mål och receptet tycks inte ha infunnit sig ännu. Orsakerna är säkert många men Nils Höglander är ändå inte orolig.
– Vi inledde matchen riktigt bra i dag och skapade tryck direkt mot deras mål. Tyvärr har vi fortfarande problem i vårt powerplay. Passningsspelet är för dåligt där och vi blir omständiga. Man får heller inte glömma att deras målvakt gjorde en väldigt bra match, säger Höglander och nämner som avslutning angående slutspelschanserna:
– Tabellen är fortfarande jämn och det går upp och ner. Först och främst måste vi tänka på oss själva och bli mer effektiva. Vi måste börja vinna matcher igen helt enkelt och efter det kan vi snacka slutspel igen.