Grönvita vinnare av Årets UF-företag
Publicerad: 2022-06-10
UF företaget DinnerTime fick pris som årets UF-företag i Ängelholm under fredagen. Företaget drevs av Nils Alm, Hugo Koch, Hugo Eliasson och Sebastian Törnqvist som spelade i Rögle J20 den gångna säsongen.

Det är student-tider i Ängelholm och det var flera Rögle-spelare som tog på studentmössorna under fredagen och sprang ut ur Rönnegymnasiets portar. Under skolåret har eleverna i Ekonomiprogrammet drivit UF-företag och nu skulle priset till Ängelholms bästa UF-företag delas ut av Ängelholms Näringsliv.

Priset gick till DinnerTime UF, som drevs av Nils Alm, Hugo Koch, Hugo Eliasson och Sebastian Törnqvist. De fyra varvade sitt företagande och skolgång med spel i Rögle J20 den gångna säsongen. Affärsidén var en kokbok med Rögles A-lagsspelares egna favoritrecept. Boken såldes i Catena Arena och online under skolåret.

– Det känns riktigt bra att få det här priset. Det har varit många sena kvällar och tidiga morgnar under året. Vi har lagt ner mycket tid på det här utanför skolan och i ishallen, vi har varit exalterade över arbetet vi gjort. Det har varit riktigt kul att få göra detta, säger Sebastian Törnqvist.

Anna Berglund från Ängelholms näringsliv var på plats och delade ut priset. Motiveringen till att DinnerTime drog det längsta strået lyder:

”Med en tydlig affärsidé och skalbar strategi har Dinner Time UF tagit fram en vinnande produkt. Mod, passion och engagemang är ledorden Dinner Time UF har använt sig på sin företagsresa. Nu är första steget avklarat mot framtida företagsframgångar.  Ängelholms Näringsliv och ser med spänning framemot fortsättningen.”

Se hela reportaget från prisutdelningen i spelaren ovan.

Joel Nordström