• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Idag 20 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Fredag Fre 25 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Onsdag Ons 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt

Försenad prisutdelning för AIA:s Årets junior

5 augusti 2020 16:40
Årets junior

Egentligen skulle han prisats redan i sista grundseriematchen i mars i en fullsatt Catena Arena - men coronapandemin kom emellan. På onsdagen kunde dock supporterföreningen AIA dela ut sitt pris Årets junior 2019-20 till backen Samuel Johannesson.


– Det är en stor ära att få det här priset och känns extra fantastiskt att det är fansen som utsett mig och tycker jag gjort en bra säsong, säger Samuel Johannesson efter att ha uppvaktats av delar från AIA:s styrelse efter onsdagens träningspass.

För tionde året i rad uppmärksammar Angel Island Army Rögles juniorverksamhet genom att utse Årets junior. Normalt sett så delas priset ut i sista grundseriematchen för säsongen men det här året är inget vanligt år. Sista matchen hemma mot derby spelades inför tomma läktare och istället tog AIA chansen att dela ut 2019-20 års pris på onsdagen utanför Catena Arena. Förutom AIA:s ordförande Rasmus Holm var styrelseledamöterna Jenny Karlsson, Thomas Andersson och Jesper Fröidh med och delade ut priset som är en stilig klocka från Rydbergs Ur.
– Det är en kille som alltid kämpar och som är stark och visar att han vill ta en plats i A-laget, en kille som visar framfötterna och det är det vi söker hos våra juniorer, säger AIA:s ordförande Rasmus Holm om pristagaren.
Samuel Johannesson fick sitt stora genombrott förra säsongen. Den spelskicklige backen inledde säsongen i J20, var med och tränade med A-laget under hösten och när han fick chansen att spela så tog han den. Han fick stort förtroende under andra halvan av säsongen och skrev A-lagskontrakt som gäller över säsongen 2021-22. Samuel har klättrat på rankingen inför NHL-draften som ska genomföras i oktober.

I kriterierna för att bli Årets junior ingår bland annat positiv hockeyutveckling under säsongen och ett stort Röglehjärta. I juryn sitter AIA:s styrelse. Förra året fick Nils Höglander ta emot priset.
Så här lyder AIA:s motivering:
”Årets junior började sin resa i Rögle 2015 i U16 och gick upp i A-laget ifjol. Denna säsongen fick han chans att verkligen visa upp sig efter att laget blivit skadedrabbat och som han tog den! Han har skrivit A-lagskontrakt, gjort sitt första SHL-mål och tagit en fast plats i kedjan. Hallänningen har vunnit våra skånska hjärtan med sitt mogna och orädda spel där han ger allt för laget varje match”.