• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Fredag Fre 18 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Söndag Sön 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Söndag Sön 3 November Nov

Bröderna Elvenes hoppas på snabb revansch

2 mars 2018 22:45
Efter match

Rögle tog inte chansen att mer eller mindre säkra SHL-kontraktet i hemmamatchen mot Karlskrona. Gästerna vann med 1-4 och inte ens det faktum att bröderna Ludvig och Lucas Elvenes åter spelade tillsammans i Rögle, hjälpte den här kvällen. Nu ser båda bröderna fram emot revansch i returen i morgon kväll.


Lagom till slutspurten i SHL kallade Rögle hem Ludvig Elvenes från allsvenska Oskarshamn för att bredda forwardsbesättningen.
Redan i första matchen parades han ihop med lillebror Lucas Elvenes, och med Stephen Perfetto mellan dem som center.
Kedjan fick ingen bra start och redan i ett av deras första byten i matchen gjorde Karlskrona 0-1 på en spelvändning.

– Vi spelade alldeles för mycket på chans i början och blev för offensiva. Det utnyttjade tyvärr Karlskrona och det kändes tungt med den starten, säger Ludvig Elvenes och lillebror Lucas fyller i:
– Även som lag kom vi ut alldeles för dåligt till den här matchen och vi kom inte alls till några målchanser i första perioden, säger han.

Lucas Elvenes var ändå den som gav Rögle lite hopp när han reducerade till 1-2 i numerärt överläge med drygt en och en halv minut kvar av första perioden.
– En suverän passning av Ted (Brithén) och det var bara att slå in pucken i tom kasse. Riktigt surt att de hann med att göra ett mål till innan periodpausen, suckar Lucas.

I andra perioden ryckte Rögle upp sig och hade en hel del numerära överlägen. Perioden blev dock mållös och i tredje perioden säkrade Karlskrona segern genom att göra 1-4.
Om bröderna spelar i samma kedja även i morgondagens match kunde de så klart inte svara på, men om så blir fallet är de redo.
– Det är jättekul att spela med Lucas och vi vet var vi har varandra. Vi spelade mycket ihop i Oskarshamn och det har vi även gjort i Rögles juniorlag, säger Ludvig.

Efter förlusten så blir matchen i morgon ännu viktigare för Rögle och den fortsatta kampen att säkra ett nytt SHL-kontrakt. Det blir så klart en tuff uppgift men storebror Elvenes pekar i varje fall på en sak som måste förbättras.
– Vi måste vara mycket mer desperata redan från början. Precis så desperata som Karlskrona var i kväll. Jag tycker inte att vi testade dem ordentligt och det måste vi verkligen göra i morgon om det ska bli poäng, menar Ludvig.
– Karlskrona har stora backar och snabba forwards men det visste vi ju om och det måste vi hantera mycket bättre i returen. Det är upp till oss själva i morgon, avslutar Lucas Elvenes.