Uppdatering om skadeläget i A-truppen
Publicerad: 2020-01-27
A-lag
Backen Samuel Jonsson skadades i lördagens match mot HV71 och tvingades utgå. Samuel har behandlats under helgen och kommer att vara uppsatt på skadelistan tills vidare. Långtidsskadade backen Niklas Hansson kan börja gå för fullt senare i veckan men hans comeback lär dröja tills efter uppehållet.

Rögle har bara en match den här veckan, på lördag hemma mot Oskarshamn. Därefter väntar ett landslagsuppehåll på elva dagar innan en intensiv slutspurt väntar med tre matcher i veckan fram till 12 mars.
Laget fick ledigt från träningen även idag måndag men en del spelare var på plats ändå och körde, antingen på is eller i gymmet.
Backen Samuel Jonsson skadades i lördags, Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip kan ge en lägesrapport:
– Samuel mår efter omständigheterna bra men är tills vidare uppsatt på skadelistan. Han kommer troligen att börja träna lätt i början av veckan och så får vi se hur det känns, det är omöjligt att säga något i dag om hans status till lördagens match, säger Christopher Alvengrip.
En annan back, Niklas Hansson, skadades strax före nyår och börjar närma sig comeback.
– Niklas ska träffa en specialist och får han klartecken då så kan han börja träna för fullt senare i veckan. I hans fall tror jag inte att vi stressar fram en comeback till lördag utan siktar på omstarten den 11 februari, säger Christopher Alvengrip.
Förutom de här två försvararna är anfallaren Nick Sörensen på skadelistan, tills vidare.

Lasse Mauritzson