Melvin klar för collegespel
Publicerad: 2018-06-19
Rögle BK
Han fick känna på spel i SHL förra säsongen men fick inget A-lagskontrakt. Nu är Melvin Karlsson klar för collegespel i USA de kommande fyra åren. Den slitstarke Rögleanfallaren har inget emot att göra samma resa som Leon Bristedt…

– Jag tror att college kommer att passa mig. Jag fick testa på SHL-spel förra säsongen och det gick väl hyfsat men jag hade inte riktigt det som krävdes för att spela till mig ett SHL-kontrakt, säger Melvin.
– Nu får jag fyra år på mig att fortsätta utvecklas som hockeyspelare och samtidigt skaffa mig en utbildning. Tanken är att jag ska komma tillbaka som en bättre spelare. Leon Bristedt har kommit till oss från college till den här säsongen.

Melvin Karlsson tillhör Rögles 98:or som varit en stark träningsgrupp som hållit ihop i många år och där många fortsatte hela juniortiden ut. Totalt är det åtta sistaårsjuniorer som slutförde säsongen i Rögle – och glädjande är att se att alla fortsätter.
Förutom Melvin så är det Samuel Jonsson som tagit en plats i Rögles A-lag, kvartetten Isac Jernberg, Johan Zarwel, Adam Swärdh och Casper Andersson är klara för Helsingborgs HC i division 1 och Hugo Klippfors ska tillbaka till moderklubben Halmstad i ettan. Albin Nilsson, som testade på spel i både HHC och allsvenska Troja förra säsongen har ännu ingen ny adress klar men vill fortsätta spela.

Melvin Karlsson kommer att gå på Lake Superior State University i Michigan, bokstavligen på gränsen till Kanada.
– Staden heter Sault Ste Marie och den delas av gränsen. Jag bor på amerikanska sidan, på andra sidan som ligger i Kanada är där Rasmus Sandin spelade juniorhockey i vintras, berättar Melvin.
Förutom hockey ska han läsa International Buisness. Han åker över 20 augusti och skolan början en vecka senare. Han har under våren bland annat tränat på is med Rögles A-lag.
– Det ska bli spännande. Jag tror den nordamerikanska spelstilen passar mig, säger han.

Lasse Mauritzson