• Huvudsponsorer

Söndag Sön 27 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Onsdag Ons 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Onsdag Ons 11 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov

Gameday: Palola tillbaka - ställs mot förra klubben

1 oktober 2020 12:29
Inför match

Rögle gästar ikväll Växjö Lakers i SHL:s tredje omgång. Forwarden Olli Palola är tillbaka i laget och i kväll väntar match mot förra klubben för finländaren. "Alltid speciellt att möta ett gammalt lag", säger Rögleanfallaren.


INFÖR NEDSLÄPP

Växjö-Rögle 19:00, Vida Arena, C More

Mötet:

Rögle kan förlänga sin segersvit till tre matcher när laget i eftermiddag beger sig till Småland och Växjö. Rögle har inlett med segrar mot Linköping (6-4) och mot HV71 3-2 och har tillsammans med Luleå, Frölunda och Örebro kammat in full pott hittills.

Växjös två inledande matcher har båda gått till straffar. De förlorade med 3-2 mot Färjestad i premiären och vann med 2-1 mot Linköping i omgång två.

Förra säsongen vann Rögle tre av fyra möten mot Växjö.

Senaste nytt i Rögle:

Rögle hade full trupp på onsdagens träning. Vilket innebär att Olli Palola är tillbaka i spel efter sin frånvaro i matchen mot Linköping. För Palola innebär återkomsten ett möte med sin förra klubb. Den 32-årige forwarden spelade i Lakers säsongen 2016-17 och gjorde då 48 poäng (21 mål + 27 assist). – Det ska bli kul att komma tillbaka och spela i Växjö, kanske är där några gamla vänner kvar. Det är alltid speciellt att åka iväg och spela mot en gammal klubb, man vill alltid att det ska gå extraa bra då. Formen känns bra och jag är spelsugen, säger Olli efter torsdagens matchvärmning.

Mattias Sjögren gör sin andra match för säsongen, och ser ut att få fortsätta som ytterforward, i samma kedja som Palola och Brady Ferguson.

Adam Edström är avstängd och missar ytterligare fyra matcher.

Senaste nytt i Växjö:

Inför säsongen värvade Lakers in Robert Rosén från KHL. Rosén återvände därmed till klubben han vann SM-guld med 2015 och 2018. Inledningsvis har han bildat kedja med Emil Pettersson och Richard Gynge. Tillsammans har de stått för sex poäng och stått för en kemi som Rögle-försvaret måste hålla koll på ikväll.

Siffrorna:

Adam Tambellini gjorde ett mål mot HV71 och har nu gjort fem poäng (2 mål + 3 assist) på de två inledande matcherna. Han skuggas av Simon Ryfors (3+1), Eric Gélinas (1+3) och Nils Höglander (0+4) i interna poängligan.

Christoffer Rifalk har stått i båda Rögles inledande matcher. Han har noterat en räddningsprocent på 91,55 och ett snitt på 3 insläppta mål per match.

Rögle har en powerplay-effektivitet på 22,22 efter två matcher. Rögle har gjort två mål på nio försök. Växjö har i samma spelform gjort ett mål på åtta försök (12.50 procent).

Lagen möttes två gånger under försäsongen, och vann varsitt möte.

Rögles laguppställning:

Så tränade Rögle på onsdagen:

Forwards: Bristedt-Ryfors-Höglander, Everberg-Tambellini-Zaar, Sjögren-Ferguson-Palola, Andersson-Bengtsson-Matson, Eriksson-Edström

Backar: Gélinas-Ekeståhl, Jonsson-Hansson, Lesund-Johannesson, Bondesson-Schria

Målvakter: Rifalk-Gustafsson