Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj

Drömstart bakom ny Rögleseger

13 april 2021 21:14
Efter match

Alla förväntade sig ett desperat Frölunda som skulle gå ut hårt hemma i Scandinavium - men det var Rögle som gick på knock i den tredje kvartsfinalen. Rögle ryckte åt sig en 3-0-ledning efter drygt 13 minuters spel och kunde sen bevaka den ledningen och till sist vinna med 5-0 och ta tredje raka segern. Rögle är nu en vinst från att gå vidare till en historisk SM-semifinal.


Frölunda kom som väntat ut mer desperat än i de båda tidigare matcherna men man fick inte utdelning. Mn det fick Rögle. Man tog ledningen efter drygt fem minuter och efter 13 minuter hade Rögle en 3-0-ledning efter en riktig drömstart.

Målskyttar var i tur och ordning Mattias Sjögren, Olli Palola och Dennisd Everberg - alla tre gjorde därmed sina första mål i slutspelet. Och målen var ganska lika varandra, Sjögren och Everberg tryckte in returer från nära håll efter tunga skott från blå av Éric Gélinas. Palolas 2-0 var ett snabbt skott från nära håll i powerplay. Och där hade Gélinas ett finger med i spelet då hans tunga skott strax innan blockades av en hemmaspelare som inte kunde fortsätta mer i det bytet och gav Rögle extra ytor.

Rögle hade inga problem att avväpna hemmalaget, trots tre boxplay i andra periroden kunde Rögle utöka sin ledning till 4-0 (Adam Edström) och man vann skotten med 12-5.

I tredje perrioden handlade det mest om att bevaka ledningen och hjälkpa Christoffer Rifalk att hålla nollan - hans andra nolla i slutspelet. Matchen slutade 5-0 sedan Daniel Zaar gjort matchens sista mål i powerplay md en dryg minut kvar.

Rögle är nu en seger från att gå vidare till SM-semifinal och man har chansen att säkra det avancemanget redan under onsdagskvällen då lagen möts igen i Scandinavium för kvartsfinal 4.