Förre supertalangen ska utveckla Rögles ungdomar
Publicerad: 2018-04-17
Nyhet
För ett år sedan bestämde sig William Wallén att sluta den aktiva karriären. Nu ska den förre supertalangen istället utveckla Rögles unga spelare som en av RögleAkademins anställda isinstruktörer

I går kunde vi berätta att Adam Bengtsson är den förste isinstruktör som RögleAkademin anställer till ungdomslagen.
På tisdagen blev det klart att William Wallén också får ett uppdrag på Rögles ungdomssida.
– Det är en grymt kul utmaning och en ny erfarenhet för mig själv. Jag ser fram emot den kommande säsongen och att få jobba med unga, hungriga spelare som vill bli bättre i sin sport, säger William Wallén.

William Wallén är bara 26 år gammal men har redan hunnit med en hel del. Han kommer från Stockholm och var en av svensk hockeys allra största talanger som juniorspelare i Djurgården och juniorlandslagen.
Han spelade även juniorhockey i Kanada innan han återvände hem till Sverige och Frölunda.
Efter Frölunda-stoppet gick karriären vidare till klubbar i både allsvenskan och division 1 samt ett år i franska ligan.
Efter förra säsongen bestämde sig William för att lägga av:
– Jag har alltid lagt ner hjärta och själ i mitt arbete, vill man lyckas så krävs det passion. Allra viktigast är att man tycker det är roligt – annars är man inte beredd att offra det som krävs. Och det saknade jag de sista åren. Så då var det dags att ta ett break och kliva ur hockeybubblan, säger William.

Under sabbatsåret från hockeyn har William hunnit resa en del och slutför den här våren studierna på Bosön till idrottsmentor.
– Jag läser just nu idrottspsykologi. Intressant ämne, du behöver vara stark fysiskt för att lyckas men det är viktigt att ägna den mentala biten lite mer uppmärksamhet också.
Att han hamnar i Rögle kan låta långsökt men det finns en naturlig förklaring.
– När jag slutade för ett år sedan blev jag uppringd av Cam Abbott som undrade om jag ville hjälpa honom i Växjös J20. Jag var inte redo då och tackade nej. I vinter har suget kommit tillbaka och i samma veva hörde Chris Abbott av sig och bjöd ner mig. Jag tycker uppdraget låter spännande. Det känns som det är mycket på gång där nere och jag är glad att få vara en del av det.

William beskrivs som en mycket teknisk spelare och har varit skills-instruktör på en del hockeycamper redan.
– Jag brinner för hockeyn även om jag lagt mitt eget spelande på hyllan. Det är en väldigt fantastisk sport som varit en stor del av mitt eget liv i mer än 20 år. Det ska bli kul att föra vidare mina kunskaper och erfarenheter.
– Sen gillar jag att arbeta med människor och framförallt unga som vill utvecklas som hockeyspelare och människor.

William kommer att komma ner och vara med på en camp i slutet av maj men börjar sen på allvar i slutet av juli. Han kommer att vara isinstruktör för flera ungdomslag, hjälpa till på teknikmåndagarna och hockeygymnasiet.
– Det ska bli riktigt roligt, säger William.

Lasse Mauritzson