Onsdag Ons 8 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar

Träningsrapport 26 november

26 november 2021 15:00
Träningsrapport

Dagen efter suddensegern (4-3) mot Malmö laddade Rögle om med en lättare träning hemma i Catena Arena. Imorgon lördag väntar Leksand på hemmais, ännu en utmaning för de grönvita.


Rögles tränare Cam Abbott var nöjd med segern och poängen i Malmö under torsdagen, men medger också att det finns en del att förbättra inför mötet med Leksand.

– Vi hade en bra videogenomgång med laget i morse. Vi spelade inte som vi vill. Det var inte bra i 60 minuter. Vi har hittat några saker. Men vi krigade hela matchen och kom tillbaka i slutet och kunde kvittera sent och avgöra i sudden vilket var positivt. Laget har en förmåga att vinna även när vi inte spelar på topp, säger Rögles tränare Cam Abbott.

Rögle har tagit poäng i 16 raka SHL-matcher så visst finns det en hel del bra att säga om moralen i laget för tillfället. Efter matchen nere i Malmö under torsdagen hyllade forwarden och tvåmålsskytten Ludvig Larsson lagsammanhållningen som ännu en gång krigade sig tillbaka i en match.

– Den är bra. Vi tror på vår spelidé, även när vi ligger under. Vi stressar inte, vi får inte panik utan tror på det vi gör. Vi har legat under tidigare under säsongen också och tagit oss tillbaka. Vi har en stor tro på det vi gör och har väldigt mycket självförtroende just nu, säger Larsson.

Imorgon väntar en ny hemmamatch för Rögle. För motståndet står Leksand som under torsdagen vann med 6-5 efter straffar mot Linköping. Leksand, som inledde SHL i fin form, har den senaste tiden haft svårare att spela jämnt i sina matcher vilket resulterat i att laget fallit i tabellen. Inför matchen imorgon ligger Leksand fyra i tabellen, nio poäng efter Rögle som ligger tvåa. Cam Abbott efterlyser ödmjukhet till lördagseftermiddagen.

– Det har varit väldigt intensivt den senaste tiden så jag har inte hunnit titta så mycket på dem ännu, men det ska jag göra under eftermiddagen och kvällen. Det är ett lag som spelar med hög fart och det går ofta fram och tillbaka i matcherna mot dem. De har spelare i laget som är vassa framåt just nu. Vi måste vara redo, annars kan det bli svårt att komma tillbaka i matcherna mot dem, säger Abbott.

Rögle genomförde en lättare träning under fredagen. William Wallinder, som missade derbyt mot Malmö, var fortfarande krasslig och saknades. Några spelare körde återhämtning i gymemt istället för is medan Éric Gélinas fortfarande inte anlänt till Sverige. Han väntas landa någon gång under helgen.