• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Onsdag Ons 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Onsdag Ons 28 Oktober Okt
Idag 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Onsdag Ons 11 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Tisdag Tis 17 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov

Allt klart - Rögle lånar talang från Edmonton

24 augusti 2020 10:00
A-lag

Nu är alla papper i ordning – och därmed är det helt klart att Rögle lånar in kanadensiske forwardslöftet Raphaël Lavoie av NHL-laget Edmonton Oilers den här säsongen. Den storväxte 19-åringen, som vann JVM-guld med Kanada i januari, ansluter till truppen omgående.


– Vi är väldigt tacksamma och glada över det förtroende som Edmonton visar genom att låna ut Raphaël till oss. Vi har haft en bra dialog med Edmonton och vår förhoppning är att vi kan bygga vidare på den relationen framöver, säger Rögles sportchef Chris Abbott om lånet av Edmontons talang.
Den 193 centimeter långe Raphaël Lavoie draftades av Edmonton Oilers tidigt i andra rundan förra sommaren och har i vinter öst in mål och poäng (38 mål, 82 poäng på 55 matcher) i den kanadensiska juniorligan. I mars skrev Edmonton ett treårskontrakt med Lavoie. Nu är det klart att man lånar ut honom för spel i SHL kommande säsong.
– Raphaël Lavoie är en stor, stark högerfattad forward som kan spela både center och ytterforward. Han har ett tungt skott och snabb release. Vi ser fram emot att få jobba med honom och att han klarar omställningen till SHL som ett led i hans utveckling för att bli en framtida NHL-spelare, säger Chris.
Det har varit snabba turer sedan papperna blev klara i slutet av förra veckan, Raphaël Lavoie sitter redan på ett plan till Sverige och förväntas göra sin första träning med A-laget redan under tisdagen.

Fakta/Raphaël Lavoie Född: 25 september 2000 i Chambly, Quebec, Kanada Längd/vikt: 193 cm/90 kg.
Position: Forward.
Skjuter: Höger.
Juniorklubb: Halifax Mooseheads/Chicoutimi Saguenéens. Landskamper: Ungdoms- och juniorlandslagsman, vann JVM med Kanada 19/20.
Draftad: Av Edmonton Oilers i andra rundan (38:e spelare totalt) 2019.
Karriär: Har producerat stort i kanadensiska juniorligan (QMJHL) de tre senaste säsongerna och draftades tidigt i andra rundan av Edmonton förra sommaren. Var med och vann JVM med Kanada förra säsongen. Svarade för 82 poäng varav 38 mål på 55 matcher i juniorligan säsongen 19/20 och skrev i mars ett tre år långt NHL-kontrakt med Edmonton.
Aktuell: Lånas ut till Rögle av Edmonton Oilers kommande säsong.