Onsdag Ons 8 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Tisdag Tis 14 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Tisdag Tis 4 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar

I februari är det återigen dags för SHL Pride Week!

7 december 2021 13:12

2019 var startskottet för SHL Pride Week och i februari är det återigen dags för hockeyfesten som belyser viktiga HBTQI-frågor. SHL Pride Week tar plats under vecka åtta, den 21-27 februari, och kommer äga rum såväl fysiskt som digitalt.


För drygt två säsonger sedan inleddes den första HBTQI-satsningen inom svensk ishockey då SHL Pride Week hade premiär. Under en vecka i februari highlightas SHL:s HBTQI-arbete genom en hockeyfest över hela landet.

Denna säsong föregås SHL Pride Week av en bred utbildningssatsning där samtliga SHL-lag, domargruppen samt SHL-centralt tagit del av en gedigen utbildning som syftar till att som syftar till att höja kunskapen inom HBTQI-frågor och få verktyg till att vara med och bidra till en mer inkluderande idrott.

Hockey är för alla och vi vill genom SHL Pride Week bidra till en än mer inkluderande idrott. Inkluderingsfrågor må kännas självklara för många av oss men det är genom utbildning och diskussion vi uppnår förändring och inkludering på riktigt så vi är stolta och glada över att ha utbildat så stora delar av våra verksamheter denna säsong, kommenterar Jenny Silfverstrand, VD SHL.

HBTQI-arbetet har alltså tagit plats internt under hela säsong men det är i vecka åtta som arenorna öppnar upp dörrarna till årets hockeyfest som belyser HBTQI-frågor. Malmö smygstartar veckan med en Pride-match under tisdagen den 22 februari när de tar emot Brynäs. Under lördagen den 26 februari är det sedan dags för den stora Pride-omgången där SHL lagen tar ställning för att hockey verkligen är för alla.

Så se till att kryssa för vecka åtta i kalendern och boka upp din plats när SHL firar allas rätt att vara och älska vem man vill. Köp din biljett här.

Här hittar du mer information från tidigare SHL Pride Week.