• Huvudsponsorer

Röglespelare i ny landslagstrupp - Clang till VM

14 april 2019 18:04
Nyhet

Rögles landslagsspelare fortsätter göra bra ifrån sig i Tre Kronor-dressen och samtliga är uttagna även till nästa veckas VM-förberedelser och landskamper i Danmark. Dessutom åker lovande målvakten Calle Clang, 16, från en turneringsseger med U17 till U18-VM där han är tredjemålvakt i svenska truppen.


Tre Kronor vann båda landskamperna mot Norge den här veckan - och Rögleanfallaren visade fortsatt fin målform när han nätade i båda kamperna. Både han och kedjekamraten Leon Bristedt har samlat ihop fyra poäng på fyra landskamper och centern Ted Brithén två poäng på tre landskamper.
De tre är med i nästa veckas läger i Danmark, precis som Lucas Elvenes och Linus Sandin som också spelade i Rögle den gångna säsongen.
Tre Kronor möter Danmark i Odense och Rödovre onsdag-torsdag.

Sveriges U17 vann i veckan 5-nationersturneringen i Schweiz. Rögles målvaktslöfte Calle Clang vaktade det svenska målet i två av landskamperna, mot Ryssland (seger 4-2) och Tjeckien (seger 8-1) och fick beröm efteråt.
Calle är nu uttagen som tredjemålvakt i Sveriges U18-landslag som ska spela VM i Örnsköldsvik med start på torsdag i nästa vecka.